Τέλος στις προσφορές του ΟΤΕ – δικαιώνεται η ΕΕΤΤ

Απορρίφθηκε πριν από λίγο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ κατά της απόφασης της ΕΕΤΤ που αφορούσε στη διακοπή των προσφορών-πακέτων του ΟΤΕ, εξέλιξη που δικαιώνει έτσι την αρχική απόφαση της Επιτροπής. Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση στον ΟΤΕ.

Τέλος στις προσφορές του ΟΤΕ – δικαιώνεται η ΕΕΤΤ
Απέρριψε το πρωί το διοικητικό Εφετείο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ κατά της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που αφορούσε στη διακοπή των προσφορών (πακέτων) του ΟΤΕ, δικαιώνοντας ουσιαστικά την αρχική απόφαση της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών είχε αποφασίσει τη διακοπή των προσφορών του ΟΤΕ πιθανολογώντας βλάβη για τον ανταγωνισμό. Στη συνέχεια ο ΟΤΕ προσέφυγε στο διοικητικό Εφετείο, από όπου και έλαβε προσωρινή εντολή για τη συνέχιση των εντολών.

Πριν από λίγο όμως εξεδόθη οριστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο ΟΤΕ πρέπει να σταματήσει τις προσφορές πειθαρχώντας στην αρχική απόφαση της Επιτροπής.

Σε επόμενη φάση η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών θα εκδώσει οριστική απόφαση για το θέμα, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν θα διαφέρει πολύ, καθώς το επιχείρημα της βλάβης του ανταγωνισμού σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο παραμένει.

Πλέον ο ΟΤΕ πρέπει να διακόψει τόσο τις προσφορές του όσο και τη διαφημιστική εκστρατεία που τις αφορά. Διευθυντικά στελέχη των σημαντικότερων εταιριών της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας υποδέχτηκαν με ανακούφιση την απόφαση, καθώς θεωρούν ότι με τις προσφορές του ΟΤΕ μειώνεται περαιτέρω το περιθώριο κέρδους τους και απειλείται η βιωσιμότητά τους.

Άλλωστε, οι περισσότερες εταιρίες είχαν συμπράξει αμέσως μετά την προσωρινή εντολή του διοικητικού Εφετείου, στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας προς τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στελέχη του ΟΤΕ, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση, δήλωσαν στο euro2day.gr ότι ο ΟΤΕ θα σεβαστεί άμεσα την απόφαση και θα φροντίσει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην πληγούν όσοι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ότι θα γίνει άμεση αποσύνδεση της μείωσης των τελών για τις διεθνείς κλήσεις από το πλήθος των αστικών και υπεραστικών κλήσεων που πραγματοποιεί ο συνδρομητής, ενώ σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη ”προσφορά”, πρόκειται να δώσουν νέες τιμές διασύνδεσης για τις συγκεκριμένες μέρες (Κυριακή) στους εναλλακτικούς παρόχους.

Υλοποιώντας τα δύο αυτά βήματα, ο ΟΤΕ θεωρεί ότι δεν πλήττεται ο ανταγωνισμός και άρα θα είναι σε θέση να συνεχίσει την παροχή των πακέτων.

Οι νέες προτάσεις του ΟΤΕ αναφορικά με την εμπορική πολιτική και τα πακέτα του, τελούν επίσης υπό την έγκριση της ΕΕΤΤ, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή τους, πριν η Επιτροπή δώσει το ”πράσινο φως”.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v