Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το επιχειρησιακό πλάνο του ΟΛΘ (2002 - 2004)

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η λειτουργία Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ειδικοτήτων Λιμένων και Συνδυασμένων Μεταφορών, είναι οι επιχειρησιακοί στόχοι του ΟΛΘ για το διάστημα 2002 - 2004.

Το επιχειρησιακό πλάνο του ΟΛΘ (2002 - 2004)
Η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η δραστηριοποίηση του στο χώρο του real estate και η ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ειδικοτήτων Λιμένων και Συνδυασμένων Μεταφορών, περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΟΛΘ για το χρονικό διάστημα 2002 – 2004.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι υπηρεσίες logistics και υπηρεσίες υποστήριξης, ενώ το κόστος επένδυσης για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου ανέρχεται σε 11,4 δις δρχ. και θα λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμου εταιρίας. Στην εν λόγω ανώνυμη εταιρία θα συμμετέχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι, στην πρώτη φάση ανάπτυξης, θα είναι ο ΟΛΘ, ο ΟΣΕ και μια εταιρία παροχής υπηρεσιών 3PL, ενώ επιθυμητή, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, είναι η συμμετοχή ναυτιλιακής εταιρίας με εμπειρία σε δραστηριότητες 3PL και κάποια τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Αναφορικά με τη δραστηριοποίηση του ΟΛΘ στο real estate, η εταιρία προσανατολίζεται να συστήσει οργανωτική μονάδα με ευθύνη διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας της, ενώ εξετάζεται η αυτονόμηση της εν λόγω μονάδας με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας. Επιπρόσθετα, ο ΟΛΘ προσανατολίζεται στην εκπόνηση μελέτης για την αξιολόγηση των ακινήτων και την εκτίμηση της αξίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΘ προσανατολίζεται στη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου, στη σύνδεση της εμπορικής με την επιβατική δραστηριότητα, στη δημιουργία γραφείων – εκθεσιακοί χώροι, δίκτυα μεταφοράς δεδομένων κλπ -, όπως και στη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας.

Τέλος, η ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ειδικοτήτων Λιμένων και Συνδυασμένων Μεταφορών, αποσκοπεί στη λειτουργία του λιμανιού ως ανοικτό οικονομικό σύστημα και στην εξυπηρέτηση, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος και ιδιαίτερα των λιμένων που έχουν μετατραπεί σε ανώνυμες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v