Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για φωτοβολταϊκά στη Μεγαλόπολη

Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 39 MW και 11 MW αντίστοιχα, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Εντός του μηνός η προκήρυξη του διαγωνισμού.

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για φωτοβολταϊκά στη Μεγαλόπολη
Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 39 MW και 11 MW αντίστοιχα, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχτεί εντός του μηνός, αφού εκδοθεί πρώτα κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται και θα εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο. Θα αφορά, ωστόσο, μόνον στο μικρότερο πάρκο.

Από τη διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της μονάδας μέχρι τα τέλη του έτους και να ξεκινήσει λειτουργία τον Ιούνιο του 2009. Έναν έως ενάμιση χρόνο αργότερα προβλέπεται να λειτουργήσει και το μεγαλύτερο πάρκο.

Το συγκρότημα ηλιακής ενέργειας το οποίο θα δημιουργηθεί, με συνολική δυναμικότητα 50 MW, που θα εγχύεται στο Σύστημα, χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Τα δύο πάρκα θα διαχειρίζονται αντίστοιχες θυγατρικές εταιρίες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, οι «Αρκαδικός Ήλιος-1» και «Αρκαδικός Ήλιος-2».

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες περιορίζει τον προγραμματισμό της σε 5 MW για φωτοβολταϊκά στην Κρήτη καθώς οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές και ο συνολικός προγραμματισμός του ΥΠΑΝ δεν προβλέπει περισσότερα από 50 MW σε όλο το νησί.

Παράλληλα, η εταιρία προωθεί άμεσα τη δημιουργία και δύο αιολικών πάρκων, στη Βοιωτία ισχύος 38 MW, σε συνεργασία με τη γαλλική EDF, και στην Άνδρο ισχύος 130 MW, με τις γερμανικές εταιρίες Platina και Gope.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v