Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Τέσσερις θεσμικοί ελέγχουν το 10%

Ποσοστό μετοχών ύψους περίπου 10% ελέγχουν αυτή τη στιγμή στην Alpha Bank τέσσερα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μεταξύ των οποίων και το ολλανδικό fund ΑΒΡ, το οποίο έχει στο χαρτοφυλάκιό του το 5% της τράπεζας.

  • του Γιώργου Μαντέλα
Alpha: Τέσσερις θεσμικοί ελέγχουν το 10%
Ποσοστό μετοχών ύψους περίπου 10% ελέγχουν αυτή τη στιγμή στην Alpha Bank τέσσερα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μεταξύ των οποίων και το ολλανδικό fund ΑΒΡ, το οποίο, όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, έχει στο χαρτοφυλάκιό του το 5% της τράπεζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των τεσσάρων συμπεριλαμβάνεται κι ένα ασιατικό θεσμικό χαρτοφυλάκιο, για πρώτη φορά σε αυτό το ύψος.

"Πρόκειται για funds τα οποία επενδύουν μακροπρόθεσμα και είναι ευπρόσδεκτα σε κάθε περίπτωση" υποστηρίζεται από αρμόδιες πηγές της Alpha Bank, οι οποίες μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αναφέρουν ότι "ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν να επενδύουν στην τράπεζά μας και στο μέλλον".

Η παρουσία τους, είναι ξεκάθαρο, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στο μάνατζμεντ της τράπεζας, υπό την έννοια ότι πολύ δύσκολα θα ρευστοποιήσουν τις συμμετοχές τους κι αν το πράξουν αυτό θα γίνει σε πολύ υψηλές τιμές.

Οπότε, οι "γραμμές άμυνας" της Alpha Bank απέναντι σε ενδεχόμενη "επίθεση" εναντίον της στο μέλλον πυκνώνουν.

Εννοείται, βεβαίως, ότι δεν είναι οι μοναδικές. Οι πληροφορίες που έρχονται από το εσωτερικό της τράπεζας αναφέρουν, για παράδειγμα, ότι αυτή τη στιγμή η οικογένεια Κωστόπουλου ελέγχει περίπου το 13% των μετοχών της Alpha Bank, το οποίο ενδεχομένως να είναι και από τα υψηλότερα ποσοστά που είχε ποτέ υπό τον έλεγχό της.

Επίσης, αυτή τη στιγμή, οι ξένοι επενδυτές έχουν στην κατοχή τους το 45% με 47% των μετοχών της τράπεζας, ενώ άλλο ένα 30% υπολογίζεται ότι βρίσκεται στο retail, με το υπόλοιπο 10% να το κατέχουν διάφορα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v