Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή της ΑτΕ στο Ecomobility Rally

Η  ΑτΕ συμμετείχε στο Ecomobility αλλά και σε δράσεις που βοηθούν, όχι μόνο άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και έμμεσα στην πληροφόρηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα.

Συμμετοχή της ΑτΕ στο Ecomobility Rally
Η Αλουμίνιον της Ελλάδος, 100% θυγατρική του Ομίλου  Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη, έχει εντάξει στο στόλο της 34 υβριδικά αυτοκίνητα Toyota Prius, σε αντικατάσταση αντίστοιχου αριθμού συμβατικών αυτοκινήτων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, για τον Όμιλο Μυτιληναίος η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια αξία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι εταιρείες του Ομίλου εφαρμόζουν μια σειρά περιβαλλοντικών μέτρων και αρχών που αποτελούν πυξίδα για τη δραστηριότητα των εργαζομένων και της διοίκησης σε επιχειρηματικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Σε μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού τους προς το περιβάλλον, οι εργαζόμενοι του ΑτΕ πολύ συχνά επιλέγουν να κινούνται εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου με ποδήλατα αντί για μηχανοκίνητα οχήματα.

Ο Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑτΕ, κ.Στεφανίδης, δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της ΑτΕ να αντικαταστήσει σταδιακά τα συμβατικά της οχήματα με υβριδικά εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Ομίλου για υιοθέτηση τεχνολογιών φιλικών για το περιβάλλον με στόχο την προστασία του.

Πρόσφατα, στελέχη της ΑτΕ έλαβαν μέρος στο «ΗΛΙΟΣ-ΖΩΗ Ecomobility Rally», μία πρωτοβουλία του έργου «ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ» του προγράμματος INTEREG III A – Ελλάδα- Ιταλία, το οποίο προωθεί τη διάδοση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι Γιώργος Μεταξάς και Κώστας Κοκολάκης με «σύμμαχο» ένα Toyota Prius, αναδείχθηκαν νικητές στη δοκιμασία κατανάλωσης, καθώς κατόρθωσαν με επιτυχία να καταναλώσουν τη μικρότερη ποσότητα καυσίμων σε σχέση με τη χιλιομετρική απόσταση και το βάρος του οχήματος.

Ο κ. Μεταξάς, δήλωσε για τον αγώνα: «Οι τεχνικές οδήγησης που εφαρμόσαμε όλοι οι αγωνιζόμενοι τις ημέρες αυτές, μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης καυσίμου και μάλιστα με τεχνικές που είναι εφαρμόσιμες και στα συμβατικά αυτοκίνητα. Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι κάθε μέρα έχουμε αγώνα και ας προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών, γιατί το έπαθλο είναι το ίδιο το περιβάλλον.»

Η παρουσία της ΑτΕ στο Ecomobility αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ενεργούς συμμετοχής της εταιρείας σε δράσεις που βοηθούν, όχι μόνο άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και έμμεσα στην πληροφόρηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v