Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση από Εθνική για ΓΕΝΑΚ

Η αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής της εταιρείας Εθνική Ακινήτων και των άλλων θυγατρικών της εταιριών δεν επηρεάζουν τα μεγέθη της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Εθνική, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τόσο η τράπεζα όσο και οι θυγατρικές δεν πρόκειται να προβούν σε πωλήσεις μετοχών της ΓΕΝΑΚ.

Παρέμβαση από Εθνική για ΓΕΝΑΚ
Η αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής της εταιρείας Εθνική Ακινήτων και των άλλων θυγατρικών της εταιριών δεν επηρεάζουν τα μεγέθη της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Εθνική.

Μόνον η εκποίηση των μετοχών και η μέσω αυτής πραγματοποίηση υπεραξίας θα επηρέαζε τα μεγέθη της τράπεζας, επισημαίνεται στη ίδια ανακοίνωση.



Ειδικά για την εταιρία Εθνική Ακινήτων, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε συναλλαγές επί μετοχών της εταιρείας αυτής, ενώ, όπως επισημαίνει, ”το αυτό θα πράξουν και οι εταιρίες του ομίλου της”.

Πάγια άποψη της Εθνικής Τράπεζας είναι ότι το επενδυτικό κοινό πρέπει να παρακολουθεί, να αναλύει και να ενημερώνεται σωστά για την πορεία των μεγεθών και τη στρατηγική των εταιρειών στις οποίες επιλέγει να επενδύει, καταλήγει η ανακοίνωση της Εθνικής.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η παρέμβαση της Εθνικής έχει ως στόχο να θέσει τέλος στις άκριτες προσδοκίες που καλλιεργούνται από μερίδα παραγόντων ότι οι νέες υψηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των θυγατρικών της Εθνικής θα εκτινάξουν τα κέρδη του α’ εξαμήνου 2003 της τράπεζας.

Ωστόσο, τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η δέσμευση της διοίκησης της τράπεζας πως δεν πρόκειται τόσο η ίδια όσο και οι θυγατρικές της να προβούν σε πωλήσεις μετοχών της ΓΕΝΑΚ, ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη για περαιτέρω αύξηση της τιμής της μετοχής της Γενικής Αποθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v