Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΤΠΟΛ: Συμφωνία διάθεσης προϊόντων της Logitech

Στην υπογραφή συμφωνίας με την Logitech για τη διάθεση των προϊόντων της προχώρησε η Centric Multimedia (πρώην Despec Πολυμέσα), γεγονός που σημαίνει αύξηση στα κέρδη της κατά 20% σε ετήσια βάση.

ΝΤΠΟΛ: Συμφωνία διάθεσης προϊόντων της Logitech
Στην υπογραφή συμφωνίας με την πολυεθνική Logitech για τη διάθεση προϊόντων της στην ελληνική αγορά προχώρησε η Centric Multimedia (πρώην Ντεσπέκ Πολυμέσα), γεγονός το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να επιφέρει πρόσθετο κύκλο εργασιών ύψους 2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και αύξηση κατά 20% στα προ φόρων κέρδη της.

Εν τω μεταξύ, με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα μεγέθη της Centric Multimedia κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο παρουσιάζει αύξηση μεταξύ 4% και 5%, ενώ τα μεικτά κέρδη θα είναι αυξημένα κατά ποσοστό της τάξεως του 14%. Σε ό,τι αφορά στην καθαρή προ φόρων κερδοφορία, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με ρυθμό υψηλότερο αυτού των μικτών κερδών. Η μεταβολή οφείλεται στον εξορθολογισμό και τη μείωση των εξόδων της, στα υψηλά ίδια κεφάλαια και τον χαμηλό δανεισμό.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση της εταιρίας, η συμφωνία με τη Logitech δίνει τη δυνατότητα στη Centric να ισχυροποιήσει αισθητά την παρουσία της στον χώρο της διάθεσης περιφερειακών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, κονσόλων για video games αλλά και γενικότερα στον κλάδο Multimedia της ελληνικής αγοράς, στον οποίο κατέχει ηγετική θέση. Επιπλέον, η διάθεση των προϊόντων Logitech αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στη Centric Multimedia να επιτύχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα των προϊόντων της στα δίκτυα λιανικής.

Σε ετήσια βάση και υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά πληροφορικής, το πρόσθετο ετήσιο όφελος σε επίπεδο κύκλου εργασιών υπολογίζεται σε πάνω από 2 εκατ. ευρώ και 20% αύξηση στα προ φόρων κέρδη. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξεως του 18,5% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών της Centric Multimedia κατά τη χρήση 2002.

Μεταξύ των προϊόντων που παράγει η Logitech, περιλαμβάνονται mouses (ποντίκια), keyboards (πληκτρολόγια), webcams, PC audio products και game controlers (συσκευές ήχου και χειριστήρια παιγνιδιών για PC), ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ποικιλίας περιφερειακών συστημάτων (π.χ. τιμόνια, joysticks) για όλες τις παιγνιδομηχανές όπως PlayStation 2, Xbox και Nintendo GameCube.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v