Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Endesa Hellas: Με επιτυχία η πρεμιέρα της μονάδας

Με 250 MW ενισχύει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας η μονάδα συμπαραγωγής της Endesa Hellas πετυχαίνοντας την ένταξή της στο σύστημα κατά 20 ημέρες νωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Endesa Hellas: Με επιτυχία η πρεμιέρα της μονάδας
Με 250 MW ενισχύει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας η μονάδα συμπαραγωγής της Endesa Hellas, πετυχαίνοντας την ένταξή της στο σύστημα κατά 20 ημέρες νωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο συγχρονισμός της πρώτης τουρμπίνας, ισχύος 125 MW και την επόμενη ημέρα ο συγχρονισμός της δεύτερης, ανάλογης ισχύος.

Στα πλεονεκτήματα από τη λειτουργία της μονάδας συμπαραγωγής περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποκατάσταση των εισαγωγών ρεύματος και της ενέργειας από εφεδρικές και πιο κοστοβόρες μονάδες.

Παράλληλα, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ισορροπία του ηλεκτρικού συστήματος εν όψει και της αύξησης της ζήτησης λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Υπενθυμίζεται πως ο Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας διαθέτει ονομαστική ηλεκτρική ισχύ 334 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v