Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Άβαξ: Έργο στην Πολωνία 207,2 εκατ. ευρώ

H J&P Άβαξ ανακοινώνει ότι στις 30/5/2008 υπέγραψε με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση για την κατασκευή έργου, συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ 207,2 εκατ. ευρώ.

J&P Άβαξ: Έργο στην Πολωνία 207,2 εκατ. ευρώ
H J&P Άβαξ ανακοινώνει ότι στις 30/5/2008 υπέγραψε με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση για την κατασκευή του έργου CONSTRUCTION OF SOSNICA INTERCHANGE ON THE CROSSINGS OF A1 AND A4 MOTORWAYS IN KM 517+980,04, συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ 207,2 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση της προεπιλογής, η J&P ΑΒΑΞ προεπιλέχθηκε και διεκδίκησε το έργο μόνη της, έχοντας ως αντιπάλους πολύ σημαντικά ονόματα του διεθνούς κατασκευαστικού δυναμικού, όπως είναι οι εταιρίες και κοινοπραξίες STRABAG HEILIT+WOERNER, SKANSKA, MSF, Mota-Engil -Mostostal Warszawa, EUROVIA - STAVBY - ODS και Polimex-Mostostal DOPRASTAV. Στη δεύτερη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμού η J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. μειοδότησε και ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου.

Όπως επισημαίνεται, ο αυτοκινητόδρομος Α1 όταν ολοκληρωθεί θα διασχίζει την κεντρική Πολωνία από βορρά προς νότο, από το Gdansk στη Βαλτική Θάλασσα και μέσω του Lodz, έως τα σύνορα Πολωνίας - Tσεχίας, με συνολικό μήκος 582 χλμ. και θα αποτελέσει τμήμα του ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου Ε75. 

Σημειώνεται ότι η παρούσα σύμβαση αφορά στο νότιο τμήμα του έργου και στην κατασκευή του τριώροφου ανισόπεδου κόμβου με 6 διακλαδώσεις, στη διασταύρωση των αυτοκινητοδρόμων Α1 και Α4 και της Εθνικής Οδού 44 που περιλαμβάνει κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Α1 σε μήκος 2,1 περίπου χλμ. με διατομή αυτοκινητοδρόμου ανεξάρτητων κλάδων με τρεις λωρίδες συν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση, της Εθνικής Οδού 44 σε μήκος 2 χλμ., γέφυρες συνολικού μήκους 1.700 μ. και εμβαδού 23.300 τ.μ., ανακατασκευή τοπικών και συνδετήριων οδών σε μήκος 31,3 χλμ., 16.500 μ. πασσάλων, οδοφωτισμό, ηχοπετάσματα σε μήκος 3.850 μ., τεχνικά αποχέτευσης ομβρίων και οδοσήμανση.

Η προθεσμία του έργου είναι 14 μήνες.

Η παρούσα σύμβαση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων δύο που έχει υπογράψει και ήδη εκτελεί η εταιρία στα πλαίσια της επέκτασής της στην αγορά της Πολωνίας, ένα οικοδομικό έργο προϋπολογισμού 13,7 εκατ. ευρώ στην πόλη του Gliwice, μία οδοποιία προϋπολογισμού 16,7 εκατ. στην περιοχή της πόλης Miedzyrzec Podlaski και κυρίως το έργο κατασκευής του τμήματος SOSNIKA BELK του αυτοκινητοδρόμου Α1, μήκους 15,4 χλμ. και προϋπολογισμού 175 εκατ. ευρώ. 

Ήδη το ανεκτέλεστο των έργων της J&P ΑΒΑΞ στην Πολωνία, μαζί με την παρούσα σύμβαση, ξεπερνά τα 315 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v