Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέα μετοχική σύνθεση της Βιοσώλ μετά την ΑΜΚ

Η Βιοσώλ ανακοινώνει τη μεταβολή ποσοστών βασικών μετόχων της εταιρίας, ύστερα από τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία αποφασίσθηκε με τις από 14/4/2008 Β' Επαναληπτικές Έκτακτες Γ.Σ.

Η νέα μετοχική σύνθεση της Βιοσώλ μετά την ΑΜΚ
Η Βιοσώλ ανακοινώνει τη μεταβολή ποσοστών βασικών μετόχων της εταιρίας, ύστερα από τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αποφασίσθηκε με τις από 14/4/2008 Β' Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους ακόλουθους:

* Ο κος Μαυρίκιος Ορφέας, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής εταιρίας CULLIGAN HELLAS S.A., συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Βιοσώλ ως εξής:

α) με την αγορά 4.347.508 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, συνολικής αξίας 1.304.252,40 ευρώ και β) με την αγορά 380.000 προνομιούχων ονομαστικών άνευ ψήφου μετοχών, συνολικής αξίας 114.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η συμμετοχή του κ. Μαυρίκιου Ορφέα στα δικαιώματα ψήφου, διαμορφώνεται από 2,98%, σε 7,67% και η συμμετοχή του στο άνευ δικαιώματος ψήφου μετοχικό κεφάλαιο της Βιοσώλ, διαμορφώνεται από 0%, σε 9,06%. 

* Η κα Τεολόγλου Βασιλική, που είναι συνδεόμενο πρόσωπο (σύζυγος) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Ορφέα Μαυρίκιο, συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την αγορά 2.705.492 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, συνολικής αξίας 811.647,60 ευρώ. Η συμμετοχή της κας Τεολόγλου Βασιλικής στο, με δικαίωμα ψήφου, μετοχικό κεφάλαιο της  Βιοσώλ διαμορφώνεται από 8,45% σε 10,77%.

* Ο κ. Θεοδωρακόπουλος Αναστάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής εταιρίας CULLIGAN HELLAS S.A. συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Βιοσώλ με την αγορά 300.000 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, συνολικής αξίας 90.000 ευρώ, και η  συμμετοχή του στα δικαιώματα ψήφου της Βιοσώλ διαμορφώθηκε από 0%, σε 0,34%.

* Ο κ. Γιαννακόπουλος Ηλίας, Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Εταιρίας CULLIGAN HELLAS S.A. συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Βιοσώλ με την αγορά 300.000 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, συνολικής αξίας 90.000 ευρώ και η συμμετοχή του στα δικαιώματα ψήφου της Βιοσώλ διαμορφώθηκε από 0% σε 0,34%.

* Ο κ. Ρισσάκης Σπυρίδων, Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Εταιρίας CULLIGAN HELLAS S.A. συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Βιοσώλ με την αγορά 300.000 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, συνολικής αξίας 90.000 ευρώ και η συμμετοχή του στα δικαιώματα ψήφου της Βιοσώλ διαμορφώθηκε από 0% σε 0,34%.

Σημειώνεται, ότι οι ανωτέρω μετοχές διαπραγματεύονται στο Χ.Α. από την 28/5/2008 (ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προήλθαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας).

Επίσης, γνωστοποιείται ότι επειδή η αύξηση έγινε υπέρ του στρατηγικού επενδυτή, δεν συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το ποσοστό συμμετοχής τους στο, με δικαίωμα ψήφου, μετοχικό κεφάλαιο της Βιοσώλ μετά την αύξηση διαμορφώνεται ως εξής: 

* Η συμμετοχή του κ. Διονυσίου Σβορώνου, Γενικού Διευθυντή διαμορφώθηκε από 6,89% (άμεση συμμετοχή 4,61% και έμμεση συμμετοχή μέσω των εταιριών ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΒΕΕΜ και ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε. 2,28%) που ήταν πριν την αύξηση, σε 6,26% που αναλύεται σε 4,19% άμεση συμμετοχή και 2,07% έμμεση συμμετοχή μέσω των εταιριών ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΒΕΕΜ και ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε., οι οποίες κατέχουν μετοχές με δικαίωμα ψήφου της ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ και στις οποίες ο κος Διονύσιος Ν. Σβορώνος είναι μέτοχος. 

* Η συμμετοχή του κου Αντωνίου Σβορώνου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώθηκε από 7,75% (άμεση συμμετοχή 5,37% και έμμεση συμμετοχή μέσω των εταιριών ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΒΕΕΜ και ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε. 2,38%) που ήταν πριν την αύξηση, σε 7,04% που αναλύεται σε 4,88% άμεση συμμετοχή και 2,16% έμμεση συμμετοχή μέσω των εταιριών ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΒΕΕΜ και ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε., οι οποίες κατέχουν μετοχές με δικαίωμα ψήφου της ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ και στις οποίες ο κος Αντώνιος Π. Σβορώνος είναι μέτοχος.

* Η συμμετοχή της Εταιρίας ΗΦΑΙΣΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Μ. διαμορφώθηκε από 5,48% που ήταν πριν την αύξηση σε 4,98%. 

* Η συμμετοχή της Εταιρίας ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε. διαμορφώθηκε από 4,96% που ήταν πριν την αύξηση σε 4,51%. 

* Η συμμετοχή της Εταιρίας FINCO ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, που είναι συνδεόμενο νόμιμο πρόσωπο με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κο Αναστάσιο Τζαβέλλα, διαμορφώθηκε από 3,86%, που ήταν πριν την Αύξηση, σε 3,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v