Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EXAE: Εκπτωση 5% για τους κατόχους προμετόχων

Στις τιμή των 3,56 ευρώ (έναντι της τιμής διάθεσης των 3,75 ευρώ) θα μπορούν οι κάτοχοι προμετόχων να προμηθεύονται τις προσφερόμενες μετοχές της ΕΧΑΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

EXAE: Εκπτωση 5% για τους κατόχους προμετόχων
Με έκπτωση της τάξης του 5% θα μπορούν οι κάτοχοι προμετόχων της ΕΧΑΕ να προμηθευτούν τις προσφερόμενες μετοχές της εταιρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν προμέτοχα που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο το 1998 και το 2001 θα μπορούν καταβάλλοντας 3,56 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή να αποκτούν τίτλο, έναντι της τιμής διάθεσης των 3,75 ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με του όρους έκδοσης των προμετόχων, οι κομιστές που επιθυμούν να εξασκήσουν το δικαίωμα ανταλλαγής τους θα έχουν δικαίωμα προνομιακής κατανομής σε ποσοστό 40% των προσφερόμενων μετοχών.

Η μεταβίβαση του μεριδίου 33% του Ελληνικού Δδημοσίου στους επτά τραπεζικoύς ομίλους - μετόχους της ΕΧΑΕ αναμένεται, σύμφωνα και με το πρωινό report Marfin Hellenic, να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου και αφού τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στη συνέχεια και μόλις παρασχεθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές (τόσο της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και της αρμόδιας –λόγω προμετόχων- χρηματιστηριακής αρχής του Λουξεμβούργου), οι επτά τραπεζικοί όμιλοι θα διαθέσουν, μέσω πρόσκλησης, προς όλους όσοι εμφανίζονται ως μέτοχοι της ΕΧΑΕ την 20/6/2003, τις μετοχές που τους αναλογούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v