ΟΛΠ: Ανοίγουν σήμερα οι προσφορές για τα ΣΕΜΠΟ

Ανοίγονται σήμερα οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές των δύο υποψήφιων επενδυτών για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ. Εκτός απρόοπτου δεν αποκλείεται η διοίκηση του ΟΛΠ να ανακηρύξει εντός της ημέρας και τον παραχωρησιούχο.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΟΛΠ: Ανοίγουν σήμερα οι προσφορές για τα ΣΕΜΠΟ
Ανοίγονται σήμερα οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές των δύο υποψήφιων επενδυτών για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, της Cosco Pacific και της κοινοπραξίας στην οποία ηγείται η Hutchison.

Οι φάκελοι θα ανοιχθούν παρουσία εκπροσώπων των δύο διεκδικητών και εκτός απρόοπτου δεν αποκλείεται η διοίκηση του ΟΛΠ να ανακηρύξει εντός της ημέρας και τον παραχωρησιούχο.

Το ποιος τελικά θα κερδίσει θα εξαρτηθεί από το τίμημα που θα υποβληθεί, καθώς ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός.

Μετά την αποδοχή από την Cosco Pacific της απόρριψης της ένστασης της κατά της Hutchison φαίνεται ότι ο διαγωνισμός στον ΟΛΠ θα ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί αρχικά.

Παρά το γεγονός ότι εκπρόσωπος της εταιρίας που μίλησε στο euro2day ανέφερε ότι παραλήφθηκε η σχετική απόφαση χωρίς την αιτιολογία της, ο ίδιος χαρακτήρισε «μάλλον απίθανη» την προοπτική να μπλοκαρισθεί από την πλευρά της Cosco ο διαγωνισμός στα πολιτικά δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v