Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική ανάπτυξης στο εξωτερικό από την Exalco

Την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, την είσοδό της στην αγορά της Ουκρανίας αλλά και τη βελτίωση της παραγωγικής της δυναμικότητας επιδιώκει η Exalco.

Στρατηγική ανάπτυξης στο εξωτερικό από την Exalco
Την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, την είσοδό της στην αγορά της Ουκρανίας αλλά και τη βελτίωση της παραγωγικής της δυναμικότητας, σε συνδυασμό με την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και συγκράτησης του παραγωγικού κόστους, επιδιώκει η βιομηχανία αλουμινίου Exalco, θυγατρική του ομίλου Βιοκαρπέτ, σύμφωνα με την εταιρική παρουσίαση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου ανέρχεται σε 27.731 τόνους, ενώ η εταιρία διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, αλλά έχει τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας προφίλ κατά 5.720 τόνους ετησίως (συνολικά στους 33.000 τόνους περίπου) αν εργαστούν τα συγκροτήματα 45 αργίες Σαββάτου.

Επίσης, η θυγατρική εταιρία Exalco Bulgaria A.D. διαθέτει οριζόντια μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, δυναμικότητας 3.000 τόνων ετησίως, και μονάδα συναρμολόγησης θερμοδιακοπής.

Η εταιρία εκτός από την παρουσία στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία μέσω των θυγατρικών της Exalco Romania SRL και Exalco Bulgaria A.D. διαθέτει 32 σημεία πώλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Ρωσία, στην Αλβανία, στη Σερβία, στα Σκόπια, στην Ελβετία, στη Νοτιοαφρικανική Ένωση, στην Τουρκία, στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις εξωτερικού για τη χρήση του 2007 αντικατόπτριζαν το 50,64% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν κατά τη χρήση 2007 στα 15,59 εκατ. ευρώ, έναντι 11,26 εκατ. ευρώ τη χρήση 2006, σημειώνοντας αύξηση κατά 38,48%.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους που κατανέμονται στους μετόχους της εταιρίας, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανήλθαν κατά τη χρήση 2007 σε 6,55 εκατ. ευρώ, έναντι 4,78 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 37,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v