Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Μέρισμα 0,14 ευρώ - Αποκοπή 3/6

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ της 2ας Ιουνίου 2008 απεφάσισε την διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ ανά μετοχή, για την χρήση 2007. Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α της 3ης Ιουνίου 2008.

ΕΥΔΑΠ: Μέρισμα 0,14 ευρώ - Αποκοπή 3/6
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ της 2ας Ιουνίου 2008 απεφάσισε την διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ ανά μετοχή, για την χρήση 2007. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α της 3ης Ιουνίου 2008.

Συνεπώς από την επόμενη ημέρα δηλαδή την 4η Ιουνίου 2008 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος.

Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους σύμφωνα την Πέμπτη 12 Ιουνίου από την πληρώτρια Τράπεζα ATEbank.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, ειδική συνέλευση των μετόχων της μειοψηφίας, για την εκλογή μελών στο Δ.Σ. της εταιρίας. Οι μέτοχοι της μειοψηφίας εξέλεξαν τους Γεώργιο Μαστραγγελόπουλο (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος) και Χρήστο Μηστριώτη (EFG Private Luxemburg).

"Η ΕΥΔΑΠ εξελίσσεται σταθερά σε εταιρία με ηγετικό προφίλ στον ελληνικό χώρο, επιτυγχάνοντας υψηλούς επιχειρησιακούς στόχους, καθώς η αγορά του νερού προσελκύει ολοένα και περισσότερο τα τελευταία έτη το έντονο ενδιαφέρον των αρμόδιων οργανισμών διαχείρισής του, των εταιρειών που εμπλέκονται με την εμπορική εκμετάλλευσή του, καθώς και των επενδυτών παγκοσμίως".

Αυτό επεσήμανε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας στη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ και πρόσθεσε ότι η εταιρία επιτυγχάνει - παράλληλα - σημαντικούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους, που επιβάλλουν οι ραγδαίες εξελίξεις σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, υλοποιώντας έργα στρατηγικής σημασίας τόσο για την αναπτυξιακή της πορεία, όσο και για την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών.

«Η παρακολούθηση και υιοθέτηση σύγχρονης τεχνογνωσίας στην επεξεργασία νερού και λυμάτων, τόνισε ο κ. Κωστούλας, η αναβάθμιση του δικτύου, η ενσωμάτωση τεχνολογιών προσανατολισμένων στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης με στόχο τις ανάγκες των πελατών αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινείται η αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας, αποδεικνύοντας ότι η ενδυνάμωση των οικονομικών της μεγεθών δεν αποκλείει την ανάδειξη του κοινωνικού της προσώπου».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Αντώνης Βαρθολομαίος επεσήμανε ότι η σταθερά αναπτυξιακή και κερδοφόρα πορεία της ΕΥΔΑΠ συνεχίστηκε και το 2007 και «η εταιρία με βαθύ το αίσθημα της κοινωνικής της ευθύνης απέναντι σε μετόχους, επενδυτές, πελάτες ενίσχυσε περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά ύδατος ανταποκρινόμενη στις επιταγές των σύγχρονων επιχειρηματικών εξελίξεων».

Το 2007, πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος, συνεχίστηκε η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη γεωγραφική επέκταση του δικτύου της εταιρίας. Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της κυριότητας του δικτύου ύδρευσης του δήμου Νέας Περάμου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οικονομοτεχνικές μελέτες, προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ανάληψη της διαχείρισης και λειτουργίας των δικτύων των δήμων Μεγάρων, Κερατέας, Κρυονερίου, Αγ. Στεφάνου, Σαλαμίνας, Μάνδρας και Γλυκών Νερών.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία του 2007 επεσήμανε - μεταξύ άλλων - ότι:
• Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 7,3% (+26,4 εκατ. ευρώ) και διαμορφώθηκε στα 388,4 εκατ. ευρώ από 362 εκατ. ευρώ το 2006. 

* Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν στα 84,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14% ή 10,3 εκατ. ευρώ. 

* Τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν στα 43,3 εκατ. ευρώ από 33,3 εκατ. ευρώ το 2006 (αύξηση 30%).

Επεσήμανε, τέλος, ότι τα αποτελέσματα συνεχίζουν την θετική πορεία τους και το Α’ τρίμηνο του 2008. Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν στα 3,579 εκατ. ευρώ, από 3,085 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v