Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Υποχώρηση 27% στα κέρδη ομίλου

Οριακή άνοδο πωλήσεων 1%, άνοδο μικτής κερδοφορίας 9% και πτώση τελικής κερδοφορίας 27% για τον Όμιλο, λόγω άλματος της πρώτης ύλης και γενικότερων δυσμενών συγκυριών εμφάνισε η Αλουμύλ στο α' τρίμηνο 2008.

Αλουμύλ: Υποχώρηση 27% στα κέρδη ομίλου
Οριακή άνοδο πωλήσεων 1%, άνοδο μικτής κερδοφορίας 9% και πτώση τελικής κερδοφορίας 27% για τον Όμιλο, λόγω άλματος της πρώτης ύλης και γενικότερων δυσμενών συγκυριών εμφάνισε η Αλουμύλ στο α' τρίμηνο 2008.

Η ζήτηση για τα προϊόντα του Ομίλου παραμένει ισχυρή στις διεθνείς αγορές και για το τρέχον έτος. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Αλουμύλ Μυλωνάς ανακοινώνει ενίσχυση πωλήσεων και μικτής κερδοφορίας και για την τρέχουσα περίοδο, με παράλληλη πτώση καθαρής κερδοφορίας λόγω γενικότερων συγκυριών.

Τα συγκρινόμενα με τον ανταγωνισμό μεγέθη στην Ελλάδα και διεθνώς, αναδεικνύουν ακόμη μία φορά τη δυναμική του Ομίλου και τις προοπτικές των επομένων ετών, με την εξομάλυνση των αγορών. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2008 οριακή αύξηση πωλήσεων κατά 0,7%, φθάνοντας τα 65 εκ.ευρώ, έναντι 64,65 εκ.ευρώ του 3Μ-08. Η άνοδος προήλθε κυρίως από πωλήσεις αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών προφίλ, με σημαντικό μερίδιο του ενοποιημένου κύκλου εργασιών να προέρχεται από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας και πολυκαρβονικών φύλλων διεθνώς.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 9% περίπου, στα 16,8 εκ.ευρώ από 15,4 εκ.ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2007, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA), με αφαίρεση των αποσβέσεων επιχορηγήσεων, ήτοι αναπροσαρμοσμένα, διαμορφώθηκαν στα 9,6 εκ.ευρώ, μειωμένα οριακά κατά 0,5% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (9,68 εκ.ευρώ περίπου για το 3Μ-07).

Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν στα 3,86 εκ.ευρώ, μειωμένα κατά 17% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4,66 εκ.ευρώ για το 3Μ-07). Η τελική κερδοφορία του Ομίλου (καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) ξεπέρασε τα 1,87 εκ.ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 27%, συγκρινόμενη με το 3Μ-07 (2,56 εκ.ευρώ). Τα κέρδη ανά μετοχή κατά συνέπεια διαμορφώθηκαν στα 0,09 ευρώ (από 0,12 ευρώ για το 3Μ-07).

Τα συνολικά αποτελέσματα κρίνονται από τη Διοίκηση καθαρά ικανοποιητικά, δεδομένων των εξάρσεων στις τιμές του αλουμινίου του πρώτου τριμήνου, των γενικότερων πληθωριστικών συνθηκών και λόγω της σύγκρισης με ένα εξαιρετικό σε επιδόσεις περσινό τρίμηνο.

Οι επενδύσεις του Ομίλου για τη συγκεκριμένη περίοδο έφθασαν τα 2,7 εκ.ευρώ περίπου, αφορώντας κατά βάσει συμπληρωματικό εξοπλισμό και αναβάθμιση του υπάρχοντος στα εργοστάσια της Βοσνίας, της Σερβίας, της Ξάνθης και του Κιλκίς.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις στο 3μηνο του 2008 μειώθηκαν κατά 2% περίπου, στα 50,75 εκ.ευρώ περίπου, έναντι 51,96 εκ.ευρώ του 3Μ-07. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA, μετά από λειτουργικές συναλλαγματικές διαφορές, προσαρμοσμένα με αφαίρεση των αποσβέσεων επιχορηγήσεων), μειώθηκαν κατά 6% περίπου, στα 4,6 εκ.ευρώ, σε σχέση με το 3Μ-07 (4,9 εκ.ευρώ περίπου).

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 1,14 εκ.ευρώ περίπου, πτωτικά κατά 44% σε σχέση με το 3Μ-07 (2 εκ.ευρώ για το 3Μ-07) και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, σημείωσαν πτώση κατά 47%, στα 0,8 εκ.ευρώ, έναντι 1,5 εκ.ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος λόγω γενικότερων συγκυριών και τιμολογιακής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v