Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Άνοδος 5,3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Άνοδο της τάξης του 5,3% εμφάνισαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Intralot το α’ τρίμηνο, που διαμορφώθηκαν στα 35,919 εκατ. ευρώ, έναντι 34,118 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Intralot: Άνοδος 5,3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου
Άνοδο της τάξης του 5,3% εμφάνισαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Intralot το α’ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 35,919 εκατ. ευρώ, έναντι των 34,118 εκατ. ευρώ του περυσινού α’ τριμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά 3,2% και διαμορφώθηκαν στα 52,638 εκατ. ευρώ, από 54,423 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 72,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μικρή κάμψη της τάξης του 2,1% συγκριτικά με το Α’ τρίμηνο του 2007. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 1% και ανήλθαν στα 68,3 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 42,7% και διαμορφώθηκε στα 256,594 εκατ. ευρώ, από 179,816 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αναφορικά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €28,0 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά 30,7% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2007, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 17,1 εκατ. ευρώ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων, αυτά διαμορφώθηκαν στα 11,9 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2008, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δήλωσε: «Το πρώτο τρίμηνο του 2008 ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό για την INTRALOT, καθώς ο Όμιλος πέτυχε μία σειρά σημαντικότατων διεθνών συμφωνιών, όπως την αδειοδότηση για τη λειτουργία στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Μαδρίτης, το διπλό συμβόλαιο στη μεγάλη αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας και τη σημαντική ανακοίνωση ότι επελέγη ως προτιμητέος ανάδοχος στο διαγωνισμό της Λοταρίας του Οχάιο, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές των Η.Π.Α., λίγους μόλις μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λοταρία της Νότιας Καρολίνας. Επιπλέον, η Εταιρεία εξαγόρασε μία εταιρεία διαχείρισης βιντεολόττο στη Σλοβακία, μία αγορά με σημαντικές προοπτικές, η οποία θα λειτουργήσει ως το μέσο επέκτασης του ομίλου στις γειτονικές χώρες".

"Στο Α’ τρίμηνο του 2008 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 42,7% φθάνοντας τα 256,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 5,3%, κατορθώνοντας να απορροφήσουν τα αυξημένα κόστη έναρξης και επιχειρηματικής ανάπτυξης των νέων έργων σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ιταλία, η Ισπανία (Μαδρίτη), η Ολλανδία, η Βικτόρια της Αυστραλίας και των Η.Π.Α., όπου δύο συμβόλαια βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης (Νέο Μεξικό και Νότια Καρολίνα) και, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων, αναμένουμε σύντομα και το Οχάιο να προστεθεί σε αυτά.

Η εταιρεία συνεχώς αναζητά νέες ευκαιρίες, όπου αυτές παρουσιάζονται, στην παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες αναμένεται να φέρουν μεγαλύτερη αξία στους μετόχους μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v