Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Πιο επιθετικοί στον κατάλληλο χρόνο

Η Marfin Investment Group θα εμφανιστεί πιο επιθετική στις κινήσεις της στην κατάλληλη συγκυρία, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος στο conference call. Παρουσίαση στο Λονδίνο σε 2-3 εβδομάδες. Τι είπε για αποτελέσματα, μετοχή, NAV.

Βγενόπουλος: Πιο επιθετικοί στον κατάλληλο χρόνο
Η Marfin Investment Group θα εμφανιστεί πιο επιθετική στις κινήσεις της στην κατάλληλη συγκυρία, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ομίλου, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στο conference call για την ανάλυση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας εκτινάχθηκαν κατά 268% στα 202 εκατ. ευρώ, με κέρδη 144 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ και 105 εκατ. ευρώ από την «συντηρητική» επανεκτίμηση της αξίας ακινήτων στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ωστόσο, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι «τα αποτελέσματα α’ τριμήνου δεν αποτελούν αξιόπιστο δείκτη για το σύνολο του έτους λόγω της τρέχουσας μεταβλητότητας στις αγορές, παρά μόνο μια ένδειξη ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μια υγιή μερισματική πολιτική για να ανταμείβουμε τους επενδυτές μακροπρόθεσμου ορίζοντα».

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι η καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) του ομίλου στα τέλη του α’ τριμήνου ήταν 3% χαμηλότερη σε σχέση με τα τέλη του 2007, στα 6,4 ευρώ από 6,59 ευρώ ανά μετοχή. Ωστόσο, υπογράμμισε πως κατά την ίδια περίοδο, ο δείκτης FTSE 20 στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 21% περίπου ενώ οι αποτιμήσεις διάφορων επενδυτικών κατηγοριών ανά τον κόσμο έχουν υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η MIG θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο σε 2-3 εβδομάδες, για να εξηγήσει ότι η πραγματική αξία του ομίλου είναι πολύ διαφορετική από την καθαρή αξία ενεργητικού.

Σχολιάζοντας την τιμή της μετοχής της MIG, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε: «Δεν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αλλά είναι αναμενόμενο λόγω των τρεχουσών συνθηκών στις αγορές».

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου επιβεβαίωσε ότι η MIG έχει τεράστια ρευστότητα και οι εταιρίες στις οποίες επενδύει έχουν «δυναμική» και μεγάλες δυνατότητες μόχλευσης στους ισολογισμούς τους, αλλά η έλλειψη «ορατότητας» στην παρούσα φάση δείχνει ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για επενδύσεις και ο όμιλος προτιμά να υιοθετήσει «μια αμυντική και συντηρητική προσέγγιση» για τα επόμενα δυο τρίμηνα. «Θα είμαστε επιθετικότεροι στην κατάλληλη συγκυρία», πρόσθεσε.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι μπορούν να αποκομισθούν τεράστιες συνεργίες από τον όμιλο και ότι η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, αν και θα ολοκληρωθεί σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Μια αλλαγή στην επενδυτική στάση της MIG, εξήγησε ο κ. Βγενόπουλοες, είναι ότι πλέον βλέπει τον χρηματοοικονομικό κλάδο ως ιδιαίτερα ελκυστικό και απαιτείται προσοχή για να μπορέσει να αξιοποιήσει τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες.

Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς Ελληνικής ή Κυπριακής τράπεζας, για να αποτρέψει τη δημιουργία σχετικής φημολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v