Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Αύξηση 6,6% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Lamda Development διαμορφώθηκαν για το α' τρίμηνο του 2008 σε €11,2 εκατ. έναντι €10,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 6,6%.

Lamda: Αύξηση 6,6% στα καθαρά κέρδη τριμήνου
Αύξηση σε ποσοστό 9,4% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development το Α’ Τρίμηνο του 2008, καθώς και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα αποτελέσματα μετά φόρων κατά 8,9% και 6,7% αντίστοιχα.

Επίσης, αύξηση κατά ποσοστό 13% παρουσιάζει η Καθαρά Αξία Ενεργητικού προ Φόρων (Net Asset Value) που ανήλθε σε €461,4 εκατ. έναντι €408,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €11,2 εκατ. έναντι €10,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 6,6%. 

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βελτίωση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας των δύο εμπορικών κέντρων από €5 εκατ. πέρσι σε €7 εκατ. φέτος καθώς και από την αύξηση του κέρδους από αποτίμηση ακινήτων κατά €3,2 εκατ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των εσόδων από τις μισθώσεις των δύο εμπορικών κέντρων «The Mall Athens» και «Mediterranean Cosmos» καθώς και από την σημαντική βελτίωση των εσόδων από τις δραστηριότητες της Μαρίνα Φλοίσβου.

Οι αυξήσεις αυτές όμως αντισταθμίζονται μερικώς από την αύξηση των καθαρών χρηματοοικονομικών εξόδων, κυρίως λόγω νέων επενδύσεων, από €2,8 σε €4,8 εκατ.

Οι στόχοι ανάπτυξης και στρατηγικής της εταιρείας συνοψίζονται ως ακολούθως: 

*  Περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας των υπαρχουσών επενδύσεων. 

*  Κατοχύρωση συνολικού ύψους νέων επενδύσεων ποσού €700 εκατ. για τα έτη 2007-2008. 

*  Ολοκλήρωση και λειτουργία εντός του έτους του νέου εμπορικού κέντρου «Golden Hall» στην Αθήνα, το οποίο είναι ήδη προμισθωμένο κατά 99%. 

* Ολοκλήρωση εντός της επόμενης διετίας των νέων ακινήτων υπό ανάπτυξη: παραθεριστικές κατοικίες στην Αίγινα, κτίριο γραφείων, χώροι αποθήκευσης και οικιστικά συγκροτήματα στο Βουκουρέστι, κτίριο γραφείων, εμπορικοί χώροι και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη Σόφια, οικιστικό συγκρότημα, εμπορικό και οικιστικό συγκρότημα στη Σερβία καθώς και συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στο Μαυροβούνιο. Το συνολικό ύψος του κόστους επένδυσης των συγκεκριμένων αυτών επενδύσεων σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη αναμένεται να ανέλθει στα € 500 εκατ., με τις εκτιμώμενες υπεραξίες να ξεπερνάνε το 30%.

* Στρατηγική νέων επενδύσεων στην Ελλάδα σε αναπτύξεις που σχετίζονται με εμπορικές χρήσεις (malls, outlets, big boxes) καθώς και σε αναπτύξεις υψηλής ποιότητας παραθεριστικών συγκροτημάτων. Επίσης, η εταιρεία επιδιώκει την συμμετοχή της σε διαγωνισμούς έργων Σ.Δ.Ι.Τ. 

*  Περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία με σκοπό νέες συμφωνίες για αναπτύξεις συγκροτημάτων κατοικιών, γραφείων και εμπορικών κέντρων, καθώς και δραστηριοποίηση σε νέες αγορές όπως Τουρκία, Ουκρανία και μετέπειτα στη Ρωσία. 

*  Συνέχιση και ενδυνάμωση των στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς καθώς και με Ελληνικούς ομίλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v