Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αισιοδοξία Κοσκινά για τη διάθεση μετοχών

Την αισιοδοξία του εξέφρασε σήμερα ο κ. Κοσκινάς για την πορεία των δημόσιων εγγραφών της ΟΠΑΠ. Επίσης, 1 δωρεάν μετοχή για κάθε 10 θα διανείμει το Ελληνικό Δημόσιο σε μη θεσμικούς και εργαζομένους της ΟΠΑΠ που θα διακρατήσουν τις μετοχές από τη δημόσια εγγραφή για έξι μήνες.

ΟΠΑΠ: Αισιοδοξία Κοσκινά για τη διάθεση μετοχών
Την αισιοδοξία του εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, για την πορεία των δημόσιων εγγραφών από τις 9 έως 11 Ιουλίου, όσον αφορά στη διάθεση ποσοστού 24,45% από τον Ελληνικό Δημόσιο στο επενδυτικό κοινό.

Το εύρος τιμής διάθεσης θα ανακοινωθεί στις 8 Ιουλίου, ενώ στις 14 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Book Building, θα ανακοινωθεί η οριστική τιμή διάθεσης.

Στους μη θεσμικούς επενδυτές και στους εργαζομένους της ΟΠΑΠ, οι οποίοι θα διακρατήσουν τις μετοχές που απέκτησαν στη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής για διάστημα έξι μηνών, θα διανεμηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μία δωρεάν μετοχή για κάθε 10 μετοχές, με μέγιστο αριθμό 200 δωρεάν μετοχές ανά επενδυτή.

Επίσης, οι μετοχές που θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση στους εργαζόμενους της ΟΠΑΠ, θα έχουν ένα ποσοστό έκπτωσης 10% επί της τιμής διάθεσης.

Οι θεσμικοί και μη θεσμικοί επενδυτές, κάτοχοι ευρωπρομετόχων

1998-2003 και προμετόχων 2001-2004, που θα ανταλλάξουν τους μετοχοποιήσιμους τίτλους τους με μετοχές, θα τύχουν έκπτωσης της τάξης του 5% επί της τιμής διάθεσης των μετόχων της διεθνούς και εγχώριας προσφοράς.

Το σύνολο των μετοχών προς διάθεση με τη συνδυασμένη προσφορά ανέρχονται σε 68.300.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο θα παραχωρήσει στους αναδόχους δικαίωμα προαίρεσης (greenshoe option) για τη διάθεση μέχρι 9.700.000 επιπρόσθετων μετοχών σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης. Αν το δικαίωμα προαίρεσης ασκηθεί πλήρως, το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών θα ανέλθει σε 78.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ορίσει τις Alpha Finance, Citigroup, Credit Suisse First Boston, EFG Telesis Finance και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από κοινού ως γενικούς συντονιστές της συνδυασμένης προσφοράς.

Ελένη Γλάρου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v