Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχειρήσεις Αττικής: Στην TT-Lines το Supefast II

Στην TT-Lines μεταβιβάζουν οι Επιχειρήσεις Αττικής το Superfast II, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της αυστριαλιανής εταιρίας. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην TT-Lines τον Οκτώβριο του 2003, ενώ πρόκειται για το τρίτο Superfast που αποκτά η εταιρία.

Επιχειρήσεις Αττικής: Στην TT-Lines το Supefast II
Στην TT-Lines της Τασμανίας, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση της Τασμανίας (Αυστραλία), φαίνεται πως περνάει ένα ακόμη πλοίο των Επιχειρήσεων Αττικής.

Συγκεκριμένα, η αυστραλιανή εταιρία θα παραλάβει το Superfast II στις αρχές Οκτωβρίου του 2003, το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2004.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρίας, το Superfast II, το οποίο κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1995, είναι μήκους 173,7 μέτρων, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 1.400 επιβάτες, με ταχύτητα 26 κόμβων.

Σύμφωνα με την TT-Lines, το συνολικό εγχείρημα που αφορά στο Superfast II, θα φτάσει στα 105 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους απόκτησης του πλοίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το ακριβές αντίτιμο για την απόκτηση του Superfast II.

Η ΤΤ-Lines θα μετονομάσει το πλοίο σε Spirit of Tasmania III και θα το δρομολογήσει στη γραμμή Devonport – Σίδνεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο οι Επιχειρήσεις Αττικής είχαν πουλήσει στην ίδια εταιρία τα πλοία Superfast III και Superfast IV έναντι 167 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμενόταν να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τις Επιχειρήσεις Αττικής.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση το Supefast II εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι Επιχειρήσεις Αττικής βρίσκονται σε συζητήσεις και για την πώληση του Superfast I.

Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v