Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραβείο καινοτομίας απέσπασε η Frigoglass

Η Frigoglass, απέσπασε πρόσφατα στη Νορβηγία την τιμητική διάκριση “Good Design Mark” για την σχεδιαστική καινοτομία του προϊόντος Cave 55 Wine Cabinet, στο πλαίσιο του διαγωνισμού “Award for Design Excellence” (AfDE).

Βραβείο καινοτομίας απέσπασε η Frigoglass
Η Frigoglass, απέσπασε πρόσφατα στη Νορβηγία την τιμητική διάκριση “Good Design Mark” για την σχεδιαστική καινοτομία του προϊόντος Cave 55 Wine Cabinet, στο πλαίσιο του διαγωνισμού “Award for Design Excellence” (AfDE).

Η αναγνώριση αυτή επιβεβαιώνει την καινοτομική προσέγγιση της Norcool Scandinavian Appliances, θυγατρική εταιρία της Frigoglass στη Νορβηγία, η οποία επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων και συστημάτων ψύξης που διακρίνονται για το πρωτοποριακό τους design και την υψηλή ποιότητα.

Το Cave 55 Wine Cabinet συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη χρηστικότητα μιας κάβας με την κομψότητα ενός επίπλου. Ακολουθώντας την τάση σύμφωνα με την οποία τα συρτάρια αντικαθιστούν τα κάθετα ντουλάπια στις σύγχρονες κουζίνες, η Norcool Scandinavian Appliances, εφάρμοσε την ίδια λογική και στα ψυγεία, δημιουργώντας το Cave55 που είναι ουσιαστικά ένα «συρτάρι – ψυγείο» αποθήκευσης κρασιού. Το προϊόν δεν ξεχωρίζει μόνο από πλευράς σχεδιαστικής καινοτομίας, αλλά και από πλευράς μέγιστης εκμετάλλευσης χώρου στην κουζίνα.

Στη τελετή βράβευσης που έγινε στο Όσλο, η κριτική επιτροπή επισήμανε:

«Η επιλογή του συρταριού αντί για το συνηθισμένο κάθετο ντουλάπι είναι μια πρωτότυπη και παράλληλα χρηστική ιδέα, ενώ η απλή γυάλινη πρόσοψη του ψυγείου είναι εντυπωσιακή και επιτρέπει στο Cave 55 να ταιριάζει με όλες τις επιφάνειες κουζίνας. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η διαφορετική θερμοκρασία ψύξης που υπάρχει σε κάθε ράφι, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει την κατάλληλη θερμοκρασία για κάθε μπουκάλι. Τέλος, τα μεταλλικά ράφια είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να επιτρέπουν την τοποθέτηση των μπουκαλιών κάθετα και οριζόντια, καθώς και την εύκολη πρόσβαση.»

Ο κος Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολίασε:

«Το βραβείο στη Νορβηγική αγορά αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής της Frigoglass στον τομέα της καινοτομίας, όπου διαπιστώνουμε ότι οι πρακτικές της εταιρείας σηματοδοτούν την ανάδειξη της Frigoglass σε μια δυναμική και ανταγωνιστική εταιρεία παγκοσμίως. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και προστιθέμενης αξίας σε όλη την πελατειακή μας βάση.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v