Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Καμία ανησυχία από είσοδο ΑΒΡ

Καμία ανησυχία στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της Alpha Bank δεν προκαλεί η είσοδος με ποσοστό πάνω από 5% του Stichting Pensioenfonds ABP. Δύο ακόμη θεσμικά χαρτοφυλάκια στην τράπεζα.

  • του Γιώργου Μαντέλα
Alpha Bank: Καμία ανησυχία από είσοδο ΑΒΡ
Καμία ανησυχία στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της Alpha Bank δεν προκαλεί η είσοδος με ποσοστό πάνω από 5% του Stichting Pensioenfonds ABP.

Ως γνωστόν, πρόκειται για ένα fund εργαζομένων και εργοδοτών του ολλανδικού δημοσίου και του εκπαιδευτικού κλάδου της χώρας, το οποίο μάλιστα έχει να επιδείξει αξιόλογη μετοχική παρουσία σε αρκετές εισηγμένες ελληνικές επιχειρήσεις. "Εμάς δεν μας ενοχλεί καθόλου η παρουσία του. Αντιθέτως, θα ενθαρρύναμε την ενίσχυσή της" τονίστηκε αρμοδίως από την Alpha στο Euro2day.gr χθες το απόγευμα, λίγες ώρες μετά τη σχετική ανακοίνωση στην οποία προέβη το εν λόγω fund.

Στο σημείο αυτό, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το Stichting Pensioenfonds ABP να έχει ήδη ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στην Alpha, το οποίο όμως αυτή τη στιγμή δεν "φαίνεται", καθώς κατά πάσα πιθανότητα είναι διάσπαρτο σε άλλα μικρότερα χαρτοφυλάκια.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρουσία σχεδόν ανάλογη του Stichting Pensioenfonds ABP έχουν σήμερα κι άλλα δύο, τουλάχιστον, θεσμικά χαρτοφυλάκια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από την Alpha Bank παρακολουθούν με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή τις κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στη σύνθεση του μετοχολογίου τους, προκειμένου να γνωρίζουν τους όποιους αφανείς και εμφανείς μετόχους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v