Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Στις 9/6 η ΕΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

Σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουνίου θα αποφασιστεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group με επιστροφή μετρητών στους μετόχους, μετά την έλλειψη της απαιτούμενης απαρτίας στην Τακτική Γ.Σ.

ΜΙG: Στις 9/6 η ΕΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου
Σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουνίου θα αποφασιστεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group με επιστροφή μετρητών στους μετόχους, μετά την έλλειψη της απαιτούμενης απαρτίας στην Τακτική Γ.Σ.

Σημειώνεται ότι η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της MIG καλείται να αποφασίσει  την επιστροφή κεφαλαίου ("constructive dividend") ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους, καθώς για κανονιστικούς λόγους δεν καθίσταται δυνατή η καταβολή μερίσματος για τη χρήση 2007. 

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαϊου, αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιον κατά το ποσό των 283.938.175,88 ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό των 0,38 ευρώ, ήτοι από 0,54 ευρώ σε 0,92 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των 687.429.267,92 ευρώ, διαιρούμενο σε 747.205.726 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,92 ευρώ. Παράλληλα, αποφασίσθηκε ομόφωνα η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας.

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα η εκλογή του Abdulhakeem Kamkar ως νέου Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Thomas Volpe που αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του της 10.5.2007.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε ομόφωνα η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποτελουμένου από τα ίδια μέλη που απαρτίζουν και το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, ήτοι τους κ.κ. Μανώλη Ξανθάκη, Soud Ba' alawy, Ανδρέα Βγενόπουλο, Διονύσιο Μαλαματίνα, Γεώργιο Ευστρατιάδη, Ιωάννη Καρακαδά, Παναγιώτη Θρουβάλα, Sayanta Basu, Abdulhakeem Kamkar, Κωνσταντίνο Λως, Μάρκο Φόρο, Γεώργιο Λασσαδό, Nicolas Wrigley, Κώστα Γραμμένο και Αλέξανδρο Εδιπίδη. Ως Ανεξάρτητα Μέλη ορίσθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λως, Μάρκος Φόρος, Κώστας Γραμμένος και Αλέξανδρος Εδιπίδης.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρίας προβλέπεται 5ετής. Το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται, πάντως, να περιλαμβάνει θέμα εκλογής μελών στην ημερήσια διάταξη Γενικής Συνέλευσης που θα συγκαλείται μετά την συμπλήρωση ετήσιας κάθε φορά θητείας.

Τέλος, αποφασίσθηκε ομόφωνα η εκλογή νέας Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων αποτελούμενης από τους κ.κ. Nicolas Wrigley, Κωνσταντίνο Λως και Μάρκο Φόρο.

Σημειώνεται ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της MIG συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 115 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν ποσοστό 35,513% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v