Συνεχίζεται ο... πόλεμος των ενστάσεων σε ΟΛΠ-ΟΛΘ

Επαναλαμβάνεται σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του ΟΛΘ, προκειμένου να ελέγξει την ορθότητα των πιστοποιητικών που συμπεριλαμβάνονται στους φακέλους των τριών υποψήφιων διεκδικητών του ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Συνεχίζεται ο... πόλεμος των ενστάσεων σε ΟΛΠ-ΟΛΘ
Επαναλαμβάνεται σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του ΟΛΘ, προκειμένου να ελέγξει την ορθότητα των πιστοποιητικών που συμπεριλαμβάνονται στους φακέλους των τριών υποψήφιων διεκδικητών του ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης.

Η επιτροπή είχε συνεδριάσει στις 15 Μαΐου για την επίσημη αποσφράγιση των φακέλων και μία ημέρα μετά, πριν καν ξεκινήσει επί της ουσίας ο έλεγχος των πιστοποιητικών που συνοδεύουν τη δεσμευτική προσφορά των Dubai Ports, Cosco Pacific και Hutchison, η πρώτη κατέθεσε ένσταση κατά της τελευταίας.

Στη συνέχεια και ενώ είχε προγραμματιστεί η επιτροπή να συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη, η συνεδρίαση αναβλήθηκε τελικά για σήμερα και θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των τριών διεκδικητών.

Έτσι, εκτός από την επιτροπή αξιολόγησης θα δοθεί η δυνατότητα και στις εταιρίες να ελέγξουν τα πιστοποιητικά των τριών φακέλων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στον ΟΛΠ, τυπικά μετά την ολοκλήρωση αυτού του ελέγχου θα δοθεί και από τον ΟΛΘ μία ημέρα προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων και στη συνέχεια η επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να αξιολογήσει την πρώτη ένσταση και τυχόν άλλες που θα υποβληθούν. Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΛΘ αποφεύγεται να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την όλη διαδικασία, με το σκεπτικό ότι ο έλεγχος των πιστοποιητικών απαιτεί αρκετό χρόνο.

Και ενώ στον ΟΛΘ ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ φαίνεται ότι έχει αρκετό δρόμο ακόμη, σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ προκειμένου να αποφανθεί για τη γνωμοδότηση της επιτροπής αξιολόγησης που απέρριψε τελικά την ένσταση της Cosco Pacific κατά της Hutchison.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η Cosco Pacific αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της μετά την απόρριψη της ένστασης που υπέβαλε.

Η εταιρία πληροφορήθηκε περί της απόρριψης της ένστασης της κατ' αρχάς από τον Τύπο, αλλά το επίσημο κείμενο της επιτροπής αξιολόγησης που αιτιολογεί την απόρριψη αναμένεται να το λάβει την Παρασκευή, καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρίας θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τον διαγωνισμό του ΟΛΘ.

Εντός του σαββατοκύριακου οι νομικοί σύμβουλοι της Cosco τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό θα μελετήσουν την απόφαση, θα αξιολογήσουν τους λόγους της απόρριψης και ανάλογα θα κινηθούν.

Σε αυτήν τη φάση δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, αν δηλαδή θα αποδεχτούν την απόρριψη ή θα συνεχίσουν στα πολιτικά δικαστήρια.

Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρίας που μίλησε στο euro2day.gr επισήμανε: "Θα δούμε αν είναι πλήρως αιτιολογημένη η απόρριψη και βάσει ποιου σκεπτικού και στη συνέχεια θα επαναξιολογήσουμε τη στάση μας".

Καθώς η ένσταση της Cosco, όπως επισημαίνεται αρμοδίως, θεμελιώθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία εκτιμήθηκαν βάσιμα, παρουσιάζει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει η εταιρία στη συνέχεια μετά την απόρριψη της ένστασής της. Θα θελήσει να καθυστερήσει τον διαγωνισμό προσφεύγοντας και στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά ή θα αποδεχτεί την απόφαση της επιτροπής; Η θέση της αναμένεται να αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και όλα τα ενδεχόμενα αφήνονται ανοιχτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v