Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha:Αντλησε ρευστότητα €2 δισ. από τις αγορές

Ρευστότητα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ έχει αντλήσει από τις αγορές η Alpha Bank από την αρχή του έτους σύμφωνα με δηλώσεις του CFO του ομίλου, Μ. Γιαννόπουλου, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Alpha:Αντλησε ρευστότητα €2 δισ. από τις αγορές
Ρευστότητα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ έχει αντλήσει από τις αγορές η Alpha Bank από την αρχή του τρέχοντος έτους σύμφωνα με δηλώσεις του CFO του ομίλου, Μ. Γιαννόπουλου, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτήρισε ισχυρά τα αποτελέσματα του ομίλου τονίζοντας ταυτόχρονα το δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον και την παγκόσμια κρίση, αλλά και τη πειθαρχία που επέδειξε η τράπεζα στον τομέα των δαπανών.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Alpha, Μ. Μασουράκης, σε μια εκτενή αναφορά για τα μακροοοικονομικά δεδομένα των οικονομιών της ΝΑ Ευρώπης και των προοπτικών τους, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κυμανθεί περί το 3,6% το τρέχον έτος και θα παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψής τα προσεχή έτη.

Υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν υψηλότερη διαφοροποίηση από παλαιότερα, ενώ τονίζοντας τη σημασία της ναυτιλίας στο κομμάτι του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών.

Η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια αύξηση κεφαλαίου το τρέχον έτος, ενώ δήλωσε ότι τα επίπεδα του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Tier I) βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος των προβλέψεων (provisions) διευκρίνισε ότι υπήρξε μια μικρή επανάκτηση επισφαλών απαιτήσεων (recoveries) στο κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων, ενώ οι απεργίες στις τράπεζες επηρέασαν τη διαδικασία «ελέγχου» των προβληματικών δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v