Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αναμένονται κέρδη άνω των €390 εκ.

Πάνω από το όριο των 390 εκατ ευρώ, που είχε τεθεί αρχικά, αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί η κερδοφορία της Εθνικής για το πρώτο τρίμηνο του 2008.

ΕΤΕ: Αναμένονται κέρδη άνω των €390 εκ.
Πάνω από το όριο των 390 εκατ. ευρώ, που είχε τεθεί αρχικά, αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί η κερδοφορία της Εθνικής για το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται από πηγές της αγοράς, οι οποίες εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα θα είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τις αρχικές βλέψεις.

Σε ό,τι αφορά στον παράγοντα "Τουρκία" και στις επιπτώσεις που έχει η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, το τελευταίο διάστημα, από τον όμιλο Εθνικής υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση στα οικονομικά τους μεγέθη.

Κατ' αρχήν, όπως διευκρινίζουν δεν επηρεάζονται τα επίπεδα των εποπτικών τους κεφαλαίων, τα οποία παραμένουν σταθερά. Η "μετάφραση" των ιδίων κεφαλαίων τους, με βάση την νέα ισοτιμία, εξηγείται αρμοδίως, ισχύει και για το ενεργητικό της Finansbank και κατ' επέκταση και για τα κεφάλαια που έχει επενδύσει στην Τουρκία ο όμιλος Εθνικής.

Έτσι, αν η υποτίμηση της λίρας ήταν της τάξης του 20%, η "μετάφραση" της αποτίμησης των ιδίων κεφαλαίων και του ενεργητικού αποτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, αν κάποιος διέκρινε μόνο την μείωση των ιδίων κεφαλαίων, θα έστεκε μόνο στη μια πλευρά του νομίσματος.

Σημειώνεται ότι η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 28/05 πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v