Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Διευκρινίσεις για το Α/Κ Zaitech Fund

Το Α/Κ Zaitech Fund χαρακτηρίστηκε ως επένδυση σε συγγενείς επιχειρήσεις σύμφωνα με το ΔΛΠ 27 και ενοποιήθηκε για πρώτη φορά με την μέθοδο της Καθαρής Θέσης κατά την ίδια περίοδο διευκρινίζει η Τράπεζα Αττικής.

Αττικής: Διευκρινίσεις για το Α/Κ Zaitech Fund
Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Zaitech Fund χαρακτηρίστηκε ως επένδυση σε συγγενείς επιχειρήσεις σύμφωνα με το ΔΛΠ 27 κατά την περίοδο που έληξε την 31/3/2008 και ενοποιήθηκε για πρώτη φορά με την μέθοδο της Καθαρής Θέσης κατά την ίδια περίοδο διευκρινίζει η Τράπεζα Αττικής σε σχετική ανακοίνωση.

Στην αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο είχε χαρακτηριστεί ως επένδυση διαθέσιμη προς πώληση.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο λόγος της ανακατάταξης αυτής έγκειται στο γεγονός ότι η Τράπεζα πλέον ως βασικός μεριδιούχος του αμοιβαίου κεφαλαίου Zaitech Fund ασκεί δεσπόζουσα επιρροή στην επενδυτική επιτροπή του αμοιβαίου κεφαλαίου, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις επενδύσεις στις οποίες προβαίνει, καθώς και στη ρευστοποίηση αυτών.

Η δεσπόζουσα αυτή επιρροή προκύπτει από σύμβαση μεταξύ της εταιρείας Αττική Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, η οποία είναι διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου, της Τράπεζας Αττικής που είναι ο θεματοφύλακας και των μεριδιούχων που είναι η Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Νέας Οικονομίας.

Σημειώνεται ότι κατά το προηγούμενο έτος η αποτίμηση του αμοιβαίου κεφαλαίου δεν είχε κανένα επηρεασμό στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων.

Επίσης εκ παραδρομής, η αξία κτήσης, όπως προκύπτει μετά την αποτίμηση του αμοιβαίου κεφαλαίου κατά την 31/3/2008, ύψους ευρώ 7.406.218,39 η οποία έπρεπε να εμφανίζεται στη γραμμή Συμμετοχές σε συγγενείς επιχειρήσεις, εμφανίζεται στη γραμμή Λοιπά στοιχεία ενεργητικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v