Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Κατάργησε royalties για ΚΙΝΟ

Τα πρώτα δείγματα περιορισμού των δαπανών του ΟΠΑΠ έδωσε στο α΄ τρίμηνο η διοίκησή του καθώς κατάργησε την απόδοση royalties επί των πωλήσεων του ΚΙΝΟ στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών. Προς λύση και εκκαθάριση η ΟΠΑΠ Υπηρεσιών. 

ΟΠΑΠ: Κατάργησε royalties για ΚΙΝΟ
Τα πρώτα δείγματα περιορισμού των δαπανών του ΟΠΑΠ έδωσε στο α΄ τρίμηνο η διοίκησή του καθώς κατάργησε την απόδοση royalties επί των πωλήσεων του ΚΙΝΟ στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για τη λύση και εκκαθάριση της ΟΠΑΠ International.

Παράλληλα, μείωσε τον χρόνο ωφέλιμης ζωής ασώματων ακινητοποιήσεων επιβαρύνοντας με υψηλότερες αποσβέσεις τα αποτελέσματά του κατά 6,5 εκατ. ευρώ

Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της θυγατρικής εταιρίας στην Κύπρο «ΟΠΑΠ International Ltd», με βασικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της ανωτέρω εταιρίας.

Ταυτόχρονα, με άλλη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ εγκρίθηκε η διακοπή απόδοσης του ποσοστού 1% επί των πωλήσεων του παιχνιδιού ΚΙΝΟ στην ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών καθώς και του 5% επί του ανωτέρω ποσοστού ως αμοιβή διαχείρισης από 1/1/2008.

Έτσι, ο ΟΠΑΠ δεν επιβαρύνθηκε φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα με κόστη διάθεσης 7,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο OΠΑΠ την περίοδο 1/1 - 31/3/2008 προχώρησε σε αλλαγή της ωφέλιμης ζωής του κονδυλίου των ασώματων ακινητοποιήσεων «Τεχνογνωσία».

Συγκεκριμένα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. προσάρμοσε την υπολειπόμενη ωφέλιμη ζωή του συγκεκριμένου κονδυλίου από τους 31 μήνες, στους οποίους είχε αρχικά εκτιμηθεί, στους 12 μήνες, λόγω της εμπειρίας που αποκομίστηκε κατά το χρονικό διάστημα από την αρχική απόκτηση και κυρίως του πλάνου αναδιοργάνωσης της εταιρίας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρήσης 2008.

Η αλλαγή της λογιστικής εκτίμησης για το α΄ τρίμηνο ανήλθε στο ποσό των 8.748 χιλ. ευρώ και μείωσε τις ασώματες ακινητοποιήσεις και τα κέρδη προ φόρων ισόποσα καθώς και τα κέρδη μετά φόρων κατά 6.561 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v