Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιοδεία Αθανασόπουλου σε μονάδες της ΔΕΗ

Τριήμερη περιοδεία σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος επικεφαλής κλιμακίου ανωτάτων στελεχών της Επιχείρησης.

Περιοδεία Αθανασόπουλου σε μονάδες της ΔΕΗ
Τριήμερη περιοδεία σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος επικεφαλής κλιμακίου ανωτάτων στελεχών της Επιχείρησης.

Στόχοι της τριήμερης περιοδείας ήσαν:
* Η εξέταση της πορείας των υδατίνων αποθεμάτων κατά την τρέχουσα περίοδο.
* Η λήψη πρόσθετων μέτρων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υδροηλεκτρικών σταθμών.
* Η επιτάχυνση των επενδύσεων για νέους υδροηλεκτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος επισκέφθηκε τα φράγματα και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Στράτου, Καστρακίου, Κρεμαστών, Πουρναρίου, Μεσοχώρας, Πλαστήρα και Σμοκόβου, καθώς και το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αράχθου.

Από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τους επικεφαλής των υδροηλεκτρικών σταθμών διαπιστώθηκε ότι, τα συνολικά υδάτινα αποθέματα των ανωτέρω υδροηλεκτρικών σταθμών βρίσκονται περίπου ίδια με τα περυσινά επίπεδα, τα οποία ήσαν από τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας.

Κατά την τελευταία υγρή περίοδο επιδιώχθηκε και εξασφαλίσθηκε η ελαχιστοποίηση της χρήσης υδατίνων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου:
* Να διατηρηθούν αποθέματα ικανά να συμβάλλουν στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες.
* Να ικανοποιηθούν κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες για ύδρευση και άρδευση.

Στη διάρκεια των επισκέψεών του στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς ο κ. Αθανασόπουλος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων με τους οποίους συζήτησε θέματα που τους απασχολούν.

Στις ομιλίες του προς τους εργαζόμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη αλλαγής εταιρικής κουλτούρας και επιτάχυνσης της προσαρμογής της ΔΕΗ στο νέο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργούν οι υπέρμετρες αυξήσεις των διεθνών τιμών των εισαγομένων ενεργειακών πρώτων υλών.

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της Διοίκησης της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών (περιφερειάρχες, νομάρχες, βουλευτές, δημάρχους κλπ), προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητηθούν και επιλυθούν θέματα που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ σε πέντε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Κοινή διαπίστωση αυτών των συναντήσεων ήταν ότι η ΔΕΗ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και άνοδο της κοινωνικής ευημερίας της ευρύτερης περιοχής από τη συγκέντρωση σε τεχνητές λίμνες και αποτελεσματική διαχείριση των υδατίνων πόρων για άρδευση και ύδρευση. Επίσης, η κατασκευή τεχνητών λιμνών και η πραγματοποίηση των υποδομών (οδικά δίκτυα κλπ) που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων και στην ανάπτυξη ήπιας μορφής τουρισμού, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος υπογράμμισε κατ΄ επανάληψη την ανάγκη ανάπτυξης στενής συνεργασίας σε ότι αφορά τη διαχείριση των τρεχόντων αποθεμάτων νερού. Αυτή η συνεργασία είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες για ύδρευση και άρδευση αλλά και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά την εφετινή δύσκολη θερινή περίοδο.

Σημειωτέον ότι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών εξεδήλωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη συνεργασίας με τον όμιλο της ΔΕΗ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο κλιμάκιο της ΔΕΗ που επισκέφθηκε τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, ο γενικός διευθυντής Παραγωγής κ. Αβραάμ Μιζάν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v