Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα Σπάτα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης που κατέχει στην περιοχή των Σπάτων άφησε η διοίκηση της Lamda Development, στη χθεσινή συνέλευση της εταιρίας.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Lamda: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα Σπάτα
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης που κατέχει στην περιοχή των Σπάτων αφήνει η διοίκηση της εταιρίας Lamda Development. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Απόστολος Ταμβακάκης στο περιθώριο της χθεσινής συνέλευσης ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τον τρόπο αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης.

Μάλιστα άφησε ανοιχτή ακόμη και την πιθανότητα να πωληθεί μέρος της έκτασης. Ο κ. Ταμβακάκης σημείωσε ότι η απόφαση για το πώς θα αξιοποιηθεί ένα ακίνητο που έχει στην κατοχή της η εταιρία σχετίζεται με το τι δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή. Η συγκεκριμένη έκταση 88 στρεμμάτων βρίσκεται εντός του επιχειρηματικού πάρκου περιοχής Σπάτων, επί της Λεωφόρου Πικερμίου.

Η έκταση, μετά την αστική πολεοδόμηση που έχει ήδη ολοκληρωθεί, κατανεμήθηκε σε δύο οικοδομικά τετράγωνα, όπου προβλέπονται συνολικές αναπτύξεις άνω των 50.000 τ.μ. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις παρέχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ξενοδοχείων, καταστημάτων λιανικού εμπορίου, χώρων γραφείων, χώρων εστίασης και αναψυχής, εγκαταστάσεων αθλητικών δραστηριοτήτων κ.λπ.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά το έργο ανάπτυξης παραθεριστικών κατοικιών στην Αίγινα η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία της έκδοσης αδειών. Η Lamda Development, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας ΓΕΑΚΑΤ, διαθέτει οικόπεδο 116 στρεμμάτων στην περιοχή Πέρδικα της Αίγινας όπου πρόκειται να ανεγερθούν παραθεριστικές κατοικίες, συνολικής επιφάνειας 23.000 τ.μ. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από τη διοίκηση της εταιρίας στη δραστηριοποίησή της στον χώρο της διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Η Lamda έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας η οποία θα ενεργοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο συμπράττοντας με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, τα επόμενα 7 έως 10 χρόνια στη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα αναμένεται να επενδυθούν συνολικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Τον Μάρτιο το σύνολο των ανειλημμένων επενδύσεων της Lamda ανερχόταν σε 491 εκατ. ευρώ και κατανέμεται σε 12 διαφορετικά έργα, εκ των οποίων τα 10, συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και αφορούν τόσο σε εμπορικά όσο και σε οικιστικά ακίνητα.

Στους στόχους της διοίκησης είναι να εξασφαλίσει επενδύσεις συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ, ενώ στοχεύει και στη δραστηριοποίηση σε νέες χώρες όπως Τουρκία, Κροατία, Ουκρανία και Ρωσία.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η γενική συνέλευση της Lamda Development ενέκρινε και αγορά ιδίων μετοχών με κατώτερη τιμή ανά μετοχή τα 2 ευρώ και ανώτερη τα 18 ευρώ. Την προηγούμενη χρονιά η εταιρία προχώρησε σε αγορές μετοχών της σε μέση τιμή 10,57 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v