Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλπίνης: Στα 3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη Q1

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) της Καλπίνης Σίμος διαμορφώθηκαν σε € 3,0 εκατ. έναντι € 3,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2007.

Καλπίνης: Στα 3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη Q1
Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) της Καλπίνης Σίμος διαμορφώθηκαν σε € 3,0 εκατ. έναντι € 3,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2007.

Αύξηση της δραστηριότητας εμφανίζει ο όμιλος Καλπίνης Σίμος και στο α’ τρίμηνο του 2008 με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα € 44,5 εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά  7,7% έναντι 41,3 εκ. € την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το μικτό κέρδος σε ενοποιημένη βάση ανήλθε σε € 7,6 εκατ. και διατηρήθηκε αμετάβλητο από το αντίστοιχο α’ τρίμηνο του 2007. Η διατήρηση του μικτού κέρδους είναι σημαντική δεδομένων των ιδιαίτερα ανοδικών  τιμών του χάλυβα διεθνώς, γεγονός που επηρέασε όλες τις εταιρείες του κλάδου  παγκοσμίως, με την απότομη αύξηση του κόστους των α’ υλών. Για το λόγο αυτό το μικτό  περιθώριο κέρδους σημείωσε οριακή υποχώρηση και διαμορφώθηκε σε 17,1% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών το α’ τρίμηνο του 2008 έναντι 18,6% το α΄τρίμηνο του 2007.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων(EBITDA) ανήλθαν σε € 5,26 εκατ. έναντι € 5,35 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι  σημειώνοντας οριακή μείωση κατά 1,7%. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και  χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε € 4,9 εκατ. έναντι € 5,0 εκατ. το  2007 μειωμένα κατά 2,0%.

Ανάλογη πορεία εμφανίζουν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) τα οποία ανήλθαν σε € 4,1 εκατ. έναντι € 4,3 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή χρήση (4,7%  μείωση) και αντίστοιχα τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM)  διαμορφώθηκαν σε € 3,0 εκατ. έναντι € 3,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2007.

Η πορεία του ομίλου το α’ τρίμηνο είναι ιδιαίτερα θετική σε μία περίοδο όπου οι ιδιαίτερες συνθήκες που εμφανίστηκαν ήδη από την προηγούμενη χρήση στις διεθνείς αγορές, με την άνοδο των τιμών των μετάλλων, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την περεταίρω μείωση του Δολαρίου έναντι του Ευρώ, διαμόρφωσαν αρκετά ευμετάβλητες συνθήκες, που
στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται ο όμιλος, έχει ως συνέπεια την συμπίεση των περιθωρίων.

Παρόλα αυτά, ο όμιλος ενίσχυσε τη δραστηριότητά του, διατήρησε αμετάβλητη την κερδοφορία, και υπέστη οριακή μόνον μείωση των περιθωρίων, γεγονός που καταδεικνύει  τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες καθώς και την  υψηλή προστιθέμενη αξία που διασφαλίζει.

Με δεδομένα τη διατήρηση της ζήτησης και τα υψηλά επίπεδα τιμών στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών και των ρυθμών απόδοσης σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα, σε  συνέχεια της συμφωνίας με τους ομίλους εταιριών «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» και «ΑΦΟΙ ΤΡΙΓΩΝΗ» για την απο κοινού συνεργασία στην Ρουμανία στον τομέα της επεξεργασίας και διανομης προϊόντων χάλυβα, η κατά 100% θυγατρική KALPINIS – SIMOS ROM SRL (με νέα επωνυμία «B.I.G. S.R.L.») προχώρησε στην αγορά 2 οικοπέδων στη Ρουμανία, πλησίον του Βουκουρεστίου, συνολικής έκτασης 80.000 τ.μ. και συνολικής αξίας € 2 εκ.

Οι τοποθεσίες των οικοπέδων είναι στρατηγικά επιλεγμένες με στόχο την ίδρυση και εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου κέντρου επεξεργασίας και διανομής προϊόντων χάλυβα που πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ρουμανικής αγοράς.

*****Το IR Release της Καλπίνης - Σίμος για το α' τρίμηνο 2008 δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v