Revoil: Νέα τιμή στα 1,68 ευρώ από Πεντεδέκας

Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Revoil, στα 1,68 ευρώ με σύσταση "αγοράς" δίνει το Τμήμα Ανάλυσης της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ.

Revoil: Νέα τιμή στα 1,68 ευρώ από Πεντεδέκας
Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Revoil, στα 1,68 ευρώ με σύσταση "αγοράς" δίνει το Τμήμα Ανάλυσης της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ.

Η τιμή-στόχος είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη της προηγούμενης ανάλυσης της χρηματισατηριακής (2,3 ΕΥΡ?, 30-11-2007).

Όπως σημειώνει, με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας για το 2007 (σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις) αλλά και σε συνδυασμό με τα μακροοικονομικά δεδομένα του κλάδου (πορεία τιμών πετρελαίου) και ιδιόμορφων παραγόντων που ενδέχεται να επηρεάσουν τις συνθήκες ζήτησης (νέος τρόπος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης), προχώρησε στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, για την χρήση του 2008 η Πεντεδέκας προβλέπει πωλήσεις συνολικού ύψους 494,3 εκατ. Ευρώ έναντι προηγούμενων προβλέψεων για πωλήσεις 547 εκατ. Ευρώ, αυξημένες κατά 11% σε σχέση με τις πωλήσεις το 2007.

Εκτιμά ότι τα μικτά κέρδη της εταιρίας θα ανέλθουν σε 21,8 εκατ. Ευρώ, κατά περίπου 190 χιλ.Ευρώ υψηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεων, βελτιωμένα κατά 9% σε σχέση με το 2007.

Τέλος η μετά φόρων κερδοφορία της εταιρίας αναμένεται να βελτιωθεί κατά περίπου 740 χιλ.Ευρώ, στα 2,2 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις και αυξημένη κατά 18% σε σχέση με το 2007, αφού εκτιμάται πως τα λειτουργικά έξοδα αναμένεται να παραμείνουν σταθερά ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών.

Η καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Πεντεδέκας, σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη αύξηση του risk premium, αλλά και την αποτύπωση του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές, οδηγεί, με τη χρήση του μοντέλου αξιολόγησης (DCF), στην περικοπή της προηγούμενης τιμής στόχου (€2,3 ανά μετοχή) και στη διαμόρφωση νέας τιμής στόχου στα επίπεδα των €1,68 ανά μετοχή.

Η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώρια ανόδου 45% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής την 15η Μαΐου, και κατά συνέπεια, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση αγοράς.

Η επενδυτική στάση της χρηματιστηριακής ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος, το εκτιμώμενο P/E της εταιρίας διαμορφώνεται περίπου στο 12, επίπεδα τα οποία θεωρούνται ελκυστικά για τοποθέτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v