Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στη νέα διοίκηση η απόφαση για εθελούσια

Στο νέο management του ΟΤΕ επαφίεται πια η υλοποίηση της εθελουσίας εξόδου για τους 666 εργαζομένους του ΟΤΕ από τη διοίκηση, καθώς μετά το deal και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, καθίσταται ανέφικτη.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Στη νέα διοίκηση η απόφαση για εθελούσια
Στο νέο management, που θα αναλάβει την ηγεσία του ΟΤΕ μετά τη συμφωνία Δημοσίου-Deutsche Telekom επαφίεται πια η υλοποίηση της εθελουσίας εξόδου για τους 666 εργαζομένους του ΟΤΕ από τη διοίκηση, καθώς μετά το deal και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, καθίσταται ανέφικτη.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης, με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, αναμένεται να συζητηθεί αύριο στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί πρόταση για μελλοντική επανεξέταση από το νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν στο πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας του Οργανισμού επειδή δεν τους αναγνωρίστηκε η στρατιωτική υπηρεσία, ώστε να συμπληρώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής τους σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη αναφορά του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Παναγή Βουρλούμη για τη σύσταση τετραμελούς επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, η οποία «θα εξετάζει εργασιακά ζητήματα, που δεν είναι αρμοδιότητας της εταιρείας» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων σχεδιασμών για μείωση του προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v