Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Διευκρινίσεις για δημοσιεύματα

Σε διευκρινήσεις όσον αφορά το οικόπεδο περιήλθε στην κυριότητα της, από εμπορικό χρέος, καθώς και για την υπαινισσόμενη συνεργασία με την Ergoplan και τη χρηματοδότηση της από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προχώρησε σήμερα η Info-Quest με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου.

Info-Quest: Διευκρινίσεις για δημοσιεύματα
Σε διευκρινήσεις, όσον αφορά την αγορά και εν συνεχεία πώληση του 50% εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στην Ανω Γλυφάδα Αττικής, συνολικής επιφάνειας 552 τ.μ., προχώρησε σήμερα η Info-Quest με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το 50% του οικοπέδου περιήλθε στην κυριότητα της Info-Quest προκειμένου να διασφαλισθεί εμπορικό χρέος του πελάτη της ”Ελληνική Τέχνολαντ ΕΠΕ” - επιχείρηση που τελικά επτώχευσε. Το 50% του οικοπέδου ήταν ιδιοκτησία του διαχειριστή της εν λόγω ΕΠΕ.

Στόχος της Info-Quest ήταν η ταχύτερη δυνατή εκποίηση του οικοπέδου προκειμένου να εισπραχθεί μέρος των οφειλών της ΤΕΧΝΟΛΑΝΤ. Οι συνιδιοκτήτες του οικοπέδου κ. Ι.Σαβαλάνος και κ. Α.Διαμαντοπούλου, αγοράζοντας το υπόλοιπο 50% εξασφάλισαν την ταχεία καταβολή των χρημάτων στην Info-Quest.

Το τίμημα των 10.147.140 δρχ., που αντιπροσώπευε την τότε αντικειμενική αξία του 50% του οικοπέδου, εισεπράχθη με πληρωμή Τραπεζικών Επιταγών εκδόσεως του εκ των αγοραστών κ. Ι.Σαβαλάνου, ως εξής: στις 29/08/1994 τραπεζική επιταγή 2 εκατ. δρχ., στις 30/09/1994 τραπεζική επιταγή 2 εκατ. δρχ., στις 27/10/1994 τραπεζική επιταγή 2 εκατ. δρχ., στις 04/11/1994 τραπεζική επιταγή 147.140 δρχ., στις 30/11/1994 τραπεζική επιταγή 2 εκατ. δρχ., στις 28/12/1994 τραπεζική επιταγή 2 εκατ. δρχ.



Οσον αφορά την υπαινισσόμενη συνεργασία με την εταιρία συμβούλων Ergoplan και τη χρηματοδότηση της Info-Quest από το Υπουργείο Ανάπτυξης, η εταιρία διευκρινίζει, ότι ουδέποτε είχε καμία άμεση ή έμμεση σχέση ή συνεργασία με την Ergoplan ή τους μετόχους και διευθυντές της.

Tέλος, όπως αναφέρεται, η Info-Quest είναι μία εκ των πολλών επιχειρήσεων πληροφορικής που επέτυχε μερική χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της προγράμματος, κάνοντας χρήση των άρθρων 23Α και 23Β του αναπτυξιακού Νόμου 1892/90 με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και εξονυχιστικούς ελέγχους χωρίς ποτέ να τύχει οιασδήποτε ευνοϊκής ή προνομιακής μεταχείρισης από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v