Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Άνοδος 11% στα κέρδη τριμήνου

Άνοδο 11% εμφάνισαν στο α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Frigoglass, που διαμορφώθηκαν στα 20,8 εκατ. ευρώ, από 18,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Frigoglass: Άνοδος 11% στα κέρδη τριμήνου
Άνοδο 11% εμφάνισαν στο α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Frigoglass, που διαμορφώθηκαν στα 20,8 εκατ. ευρώ, από 18,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη της Frigoglass, εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων της τουρκικής SFA, διαμορφώθηκαν στα 20,3 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας άνοδο της τάξης του 8,7% έναντι του α΄ τριμήνου του προηγούμενου έτους.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News ανέμεναν ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α΄ τρίμηνο θα ανέρχονταν στα 20 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 7%.

Οι πωλήσεις της εταιρίας εμφανίζουν άνοδο 21,2% σε ετήσια βάση, στα 162,3 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να καταγράφουν αύξηση 17,4% στα 38,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) είναι αυξημένα κατά 17,4% στα 38,5 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) είναι αυξημένα κατά 17,2% στα 32,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη πρό φόρων (EBT) αυξημένα κατά 8,5% στα 29,0 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα ανωτέρω μεγέθη περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της SFA από την 1η Ιανουαρίου 2008.

Ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης, κ. Πέτρος Διαμαντίδης, σχολίασε: "Σε συνέχεια της πρόσφατης επέκτασής μας στην αγορά της Κίνας και σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξής μας, διευρύναμε περαιτέρω τη γεωγραφική μας δραστηριότητα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008 μέσω της εξαγοράς της τουρκικής εταιρίας SFA3.

Στις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, είμαστε ικανοποιημένοι με τη συνεχή ανάπτυξη του τομέα επαγγελματικής ψύξης καθώς και του γυαλιού στη Νιγηρία, παρά τις μεταβαλλόμενες εμπορικές συνθήκες και τη σύγκριση με το εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο του 2007. Η προαγορά των αναγκών μας σε πρώτες ύλες κατέστησε δυνατή σε μεγάλο βαθμό την εξουδετέρωση των πιέσεων από τις τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, ενώ επιπλέον μας επέτρεψε να επιτύχουμε 8,7% αύξηση του καθαρού κέρδους, παρά τις περαιτέρω επενδύσεις και την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Η θετική αυτή έναρξη του πρώτου τριμήνου μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε τους οικονομικούς στόχους για το σύνολο της χρονιάς τους οποίους έχουμε ήδη ανακοινώσει, σε συγκρίσιμη βάση, παρά τη συνεχή άνοδο των πρώτων υλών και τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες. Η βεβαιότητά μας αυτή βασίζεται στη διεύρυνση τόσο των δραστηριοτήτων μας όσο και της πελατειακής βάσης μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v