Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αναμένει για το 2008 ο όμιλος Info-Quest

Έξοδα αναδιάρθρωσης και μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του ομίλου Ιnfo-Quest μέσα στο 2008, δήλωσε ο CEO του ομίλου, κ. Φέσσας, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση της εταιρίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Τι αναμένει για το 2008 ο όμιλος Info-Quest
Έξοδα αναδιάρθρωσης και μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του ομίλου Ιnfo-Quest μέσα στο 2008, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, σκοπός είναι να κλείσει η ζημιογόνος θυγατρική εταιρίας Unitel στις ΗΠΑ, να σταματήσουν κάποιες ζημιογόνες δραστηριότητες της Unisystems, καθώς και να προχωρήσουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις (π.χ. ενέργεια, δραστηριότητες στο χώρο της εθνικής άμυνας) οι προοπτικές των οποίων είναι θετικές, Ωστόσο, τα εφετινά αποτελέσματα θα είναι ζημιογόνα.

Επίσης, προς εκκαθάριση βαδίζει και η εταιρία του ομίλου Ιονική Επίνεια.

Σε ότι αφορά το α’ τρίμηνο, σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 109 εκατ. ευρώ και να υπάρξει κερδοφορία κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ειδικότερα, η μητρική InfoQuest αναμένεται να εμφανίσει ζημιές της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω αρνητικών συναλλαγματικών διαφορών (πτώση δολαρίου) και λόγω χρηματοοικονομικών εξόδων.

Αντίθετα, κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να εμφανίσει η Unisystems και κέρδη 1 εκατ. ευρώ η εταιρία ταχυμεταφορών ACS.

------

Κατά τη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας παραβρέθηκαν εννέα μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 36.141.349 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 48.705.220, ήτοι το 74,20% επί του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Η συνέλευση είχε την κατά το νόμο και το καταστατικό αναγκαία απαρτία κι απεφάσισε για όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Ειδικότερα ελήφθησαν ομόφωνα οι κατωτέρω αποφάσεις:

1) Εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της 31.12.2007 καθώς και οι Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

2) Απηλλάγησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως του έτους 2007.

3) Εξελέγησαν ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής για τη διαχειριστική χρήση 2008, μέλη της εταιρείας PRICE WATERHOUSE COOPERS S.A.

4) Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τα εξής μέλη : Θεόδωρος Φέσσας, Ευτυχία Κουτσουρέλη, Δημήτριος Εφορακόπουλος, Κωνσταντίνος Ρήγας και ?ννα Γιαννακάκου-Ραζέλου. Από τα ανωτέρω μέλη οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ρήγας και ?ννα Γιαννακάκου-Ραζέλου είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

5) Εγκρίθηκε η αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2007 και προεγκρίθηκε η αμοιβή τους για τη χρήση 2008.

6) Ανανεώθηκε η άδεια προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε Διευθυντές της εταιρείας για τη διενέργεια πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/20, και στο άρθρο 13 παρ. 3 του Καταστατικού της εταιρείας έως την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v