Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακης για ΔΕΗ: ”Δεν υπάρχει κίνδυνος black out”

Δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα επάρκειας σε ηλεκτρική ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο Α. Τσοχατζόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα του ”Βήματος”, ενώ σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε και η διοίκηση της ΔΕΗ.

Ακης για ΔΕΗ: ”Δεν υπάρχει κίνδυνος black out”
Δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα επάρκειας σε ηλεκτρική ενέργεια, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας ”Το Βήμα”, σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΗ ανησυχεί για ενδεχόμενο black out εξαιτίας των υψηλών καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας.

Είμαστε απολύτως ασφαλείς σε επάρκεια τόσο από την εγχώρια παραγωγή όσο και από τις διασυνδέσεις των βορείων συνόρων της χώρας, δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σχολιάζοντας την άρνηση της Ιταλίας να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι δεν είναι τίποτα το τραγικό και ότι τέτοιες επιστολές συνηθίζεται να υπάρχουν μεταξύ των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, Δημήτρη Παπούλια, ο οποίος τόνισε ότι ”δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα”.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ, κ. Κωνσταντίνος Πανέτας, τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει ήδη εξασφαλισμένη την παραγωγή 9.500 MW, κάτι που μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια.

Τόνισε επίσης ότι η ζήτηση αυτών των ημερών κινείται στα επίπεδα των 8.500 MW, και επισήμανε ότι εάν υπάρξει λόγος για εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα την πάρουμε από τις διασυνδέσεις των βορείων συνόρων.

Νωρίτερα, η διοίκηση της ΔΕΗ διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ”το Βήμα”, στο οποίο γίνεται λόγος για κίνδυνο γενικής διακοπής ρεύματος (black out).

Ειδικότερα, σε απάντησή της σε δημοσίευμα της εφημερίδας ”το Βήμα”, περί ”Κινδύνου γενικής διακοπής ρεύματος (μπλακ άουτ)” από τη ΔΕΗ Α.Ε, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ ουδέποτε ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος γενικής διακοπής ρεύματος στη χώρα (μπλακ άουτ).

Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδότηση του συστήματος, οι δε μονάδες και τα δίκτυα της ΔΕΗ είναι πλήρως συντηρημένα, ώστε η επιχείρηση να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει τον καύσωνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις μεταξύ χωρών της Ευρώπης αποτελούν κυρίαρχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σκοπεύουν ακριβώς στην αύξηση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, ιδιαίτερα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, παράλληλα με την ελεύθερη διακίνηση της ενέργειας.

Είναι επόμενο, λοιπόν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, να επιδεικνύεται ενδιαφέρον για την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των διασυνδέσεων αυτών, προκειμένου να αυξηθούν τα περιθώρια ασφάλειας.

Τέλος, η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της καταλήγει ότι οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής την περασμένη εβδομάδα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με θέματα επάρκειας ενέργειας, αλλά οφείλονταν σε ζημιές που προκάλεσαν τρίτοι στα δίκτυά της (εργολάβος ΤΡΑΜ Α.Ε., εργολάβος ΕΥΔΑΠ Α.Ε κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v