Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Καθησυχαστικός ο Π. Βουρλούμης για DT

Η μεταβολή στη σύνθεση του κεφαλαίου του ΟΤΕ δεν πρόκειται να επηρεάσει τους εργαζόμενους, σημειώνει ο CEO του οργανισμού, Π. Βουρλούμης, σε επιστολή του στους εργαζόμενους του οργανισμού.

OTE: Καθησυχαστικός ο Π. Βουρλούμης για DT
Η μεταβολή στη σύνθεση του κεφαλαίου του ΟΤΕ δεν πρόκειται να επηρεάσει τους εργαζόμενους, ενώ η συμμετοχή της Deutsche Telekom είναι ευεργετική για τα συμφέροντα όλων όσων επηρεάζονται από τις τύχες του ΟΤΕ, σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, σε επιστολή του στους εργαζόμενους του οργανισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλούμης, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, αναφέρει τα εξής:

"Στις 14/5/08 υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την Deutsche Telekom με αντικείμενο τον ΟΤΕ. Η συμφωνία θα ισχύσει αφού ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών στις οποίες έχει παρουσία ο ΟΤΕ. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Deutsche Telekom αγόρασε το 20% περίπου των μετοχών του ΟΤΕ και από τώρα είναι ο δεύτερος σε μέγεθος μέτοχος της Εταιρίας.

Οι όροι της συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Deutsche Telekom ορίζουν ότι η Deutsche Telekom θα έχει αποφασιστική συμμετοχή στη διοίκηση του Ομίλου σε ότι αφορά την λειτουργία του, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση κρατά το βέτο σε θέματα στρατηγικής, εταιρικής ταυτότητας και τον πλήρη έλεγχο σε ότι αφορά εθνική ασφάλεια και άμυνα. Σχετικά με τα θέματα που αφορούν το προσωπικό θα ισχύουν οι εργατικές νομοθεσίες των χωρών στις οποίες λειτουργεί ο ΟΤΕ και ειδικότερα για την Ελλάδα προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής για διαβούλευση μεταξύ Συνδικαλιστικών Σωματείων, Ελληνικής Κυβέρνησης, Deutsche Telekom, και ΟΤΕ Α.Ε. για εργασιακά θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Εταιρίας.

Η Διοίκηση κρίνει ότι η συμμετοχή της Deutsche Telekom είναι ευεργετική για τα συμφέροντα όλων όσων επηρεάζονται από τις τύχες του ΟΤΕ.

Όπως και κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Διοίκηση και εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η μετοχή του ΟΤΕ. Αυτό για το συμφέρον όλων των μετόχων καθώς και των συνεταίρων του στις θυγατρικές του εξωτερικού που δεν είναι ακόμη εισηγμένες σε Χρηματιστήρια. Τα οφέλη που θα προκύψουν από μια στενή συνεργασία με την Deutsche Telekom σε λειτουργικό επίπεδο αλλά και σε εμπορικό και ρυθμιστικό θα βοηθήσουν την κερδοφορία του Ομίλου. Επίσης θα επιτρέψουν στον ΟΤΕ να παίξει πιο αποτελεσματικά τον ρόλο του πρωτοπόρου στην εξέλιξη των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και αλλού και να βοηθήσει έτσι την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Από όταν ανέλαβε, η παρούσα Διοίκηση έδωσε απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό. Ιδίως στην σταθερή τηλεφωνία. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ρύθμιση και ο ανταγωνισμός απαιτούν στον τομέα αυτό συνεχείς προσαρμογές. Ενεργώντας αυστηρά μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας, η Διοίκηση θα συνεχίσει να δίνει πρωταρχική σημασία σε θέματα προσωπικού με έμφαση στην εκπαίδευση, εξέλιξη στελεχών και απόλυτη εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων. Επίσης στην αναδιοργάνωση του τρόπου δουλειάς όπου αυτό απαιτείται για να βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα.

Είναι ανθρώπινο ότι κάθε αλλαγή προκαλεί ανασφάλειες που συχνά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η μεταβολή στη σύνθεση του κεφαλαίου δεν πρόκειται να τους επηρεάσει. Αντίθετα θα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες εργασίας και οι προοπτικές εξέλιξης μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ΟΤΕ. Θα πρέπει επίσης να γίνει συνείδηση ότι η ευημερία όλων των εργαζομένων εξαρτάται από τη συνέχιση και βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου, κάτι που στηρίζεται κυρίως στη δική τους προσπάθεια. Ο ΟΤΕ θα γίνει δυνατότερος και είναι ευθύνη όλων να βοηθήσουν με την θετική συμμετοχή τους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v