Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Μέρισμα 0,10€ - Δυνατότητα επανεπένδυσης

Η έκτακτη Γ.Σ. της Τρ. Αττικής αποφάσισε σήμερα, 16/5, την αύξηση κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών, συντελούμενη με καταβολή μετρητών μέσω επανεπένδυσης του μερίσματος της χρήσης 2007 ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Αττικής: Μέρισμα 0,10€ - Δυνατότητα επανεπένδυσης
Η έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής αποφάσισε σήμερα, 16/5, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών, συντελούμενη με καταβολή μετρητών μέσω επανεπένδυσης του μερίσματος της χρήσης 2007 ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Αναλυτικότερα, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέχρι το ποσό των 1.712.727,02 ευρώ, με έκδοση μέχρι 4.893.505 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,35 ευρώ καθεμιάς και τιμή έκδοσης ίση με τον μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της μετοχής κατά τις πρώτες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες, κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα, μειωμένη κατά ποσοστό έκπτωσης 10%.

Η αύξηση αυτή θα συντελεστεί με επανεπένδυση του μερίσματος της χρήσης 2007, για όσους μετόχους επιλέξουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, στο διάστημα από 19/5/2008 έως και 10/6/2008 (περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης) τη λήψη του μερίσματος υπό μορφή ακέραιων μετοχών της τράπεζας, είτε εν όλω είτε εν μέρει, αντί μετρητών, υποβάλλοντας σχετική έγγραφη δήλωση στον χειριστή τους.

Δικαίωμα να λάβουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, το μέρισμα υπό μορφή μετοχών αντί μετρητών έχουν οι δικαιούχοι του μερίσματος και συγκεκριμένα οι μέτοχοι της τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 3ης Ιουνίου 2008.

Κλάσματα μετοχής δεν θα εκδοθούν και γι' αυτό η επανεπένδυση του μερίσματος από κάθε μέτοχο θα γίνει για ποσό που αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό μετοχών. Τυχόν υπόλοιπο ποσό μερίσματος κάθε μετόχου, που οδηγεί σε κλάσμα μετοχής, θα καταβληθεί στον μέτοχο σε μετρητά κατά την ημέρα πληρωμής μερίσματος, ήτοι από τη 12η Ιουνίου 2008 και εφεξής.

Εάν δεν εκδηλωθεί από τους μετόχους η σχετική πρόθεση επανεπένδυσης του μερίσματος εν όλω ή εν μέρει, η τΤράπεζα θα προχωρήσει στην πληρωμή σε αυτούς του μερίσματος, το σύνολο ή το υπόλοιπο αντιστοίχως, σε μετρητά.
 
Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει στις 12 Ιουνίου 2008 και εφεξής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v