Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλητής fund με μεγάλη θέση στον ΟΤΕ

Πωλήσεις από ξένο fund με μεγάλη θέση στον ΟΤΕ ενέσκηψαν ήδη από την Τετάρτη σύμφωνα με χρηματιστές και επιτάθηκαν χθες μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών της συμφωνίας μεταξύ Δημοσίου και D.T. Τι λένε οι πληροφορίες.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Πωλητής fund με μεγάλη θέση στον ΟΤΕ
Πωλήσεις από ξένο fund με μεγάλη θέση στον τίτλο του ΟΤΕ ενέσκηψαν ήδη από την Τετάρτη σύμφωνα με χρηματιστές και επιτάθηκαν χθες μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Deutsche Telekom.

Οι υποψίες της αγοράς επικεντρώνονται στο Blackstone το οποίο κατείχε περί το 4% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Υποψίες που ενισχύονται από το γεγονός ότι τόσο την Πέμπτη όσο και την Τετάρτη οι πωλήσεις επιτάθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν δηλαδή στο σύστημα αρχίζουν να πέφτουν και οι εντολές ημέρας των αμερικανικών funds.

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για πωλήσεις από το Texas Pacific Group, το οποίο είχε εισέλθει στη μετοχή του Οργανισμού κατά το τελευταίο placement του ελληνικού δημοσίου, όπως είχε αποκαλύψει τότε το euro2day.gr.

Την απαρέσκεια των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων απέναντι στη συμφωνία αποτύπωσε η έκθεση της Citigroup, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν οι γνωστές μυθώδεις θεωρίες συνωμοσίας για έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών σχετικά με το deal του ελληνικού δημοσίου με την D.T. στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v