Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Διάκριση στα GRI Readers’ Choice Awards

Η Frigoglass, διακρίθηκε στα «GRI Readers’ Choice Awards» παραλαμβάνοντας το βραβείο του «Καλύτερου Απολογισμού ΕΚΕ» στην κατηγορία των επιχειρήσεων, που απασχολούν προσωπικό μέχρι 5.000 εργαζόμενους.

ΦΡΙΓΟ: Διάκριση στα GRI Readers’ Choice Awards
Η Frigoglass, διακρίθηκε στα «GRI Readers’ Choice Awards» παραλαμβάνοντας το βραβείο του «Καλύτερου Απολογισμού ΕΚΕ» στην κατηγορία των επιχειρήσεων, που απασχολούν προσωπικό μέχρι 5.000 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ο απολογισμός ΕΚΕ 2006 της εταιρίας, αναδείχθηκε ως ένας από τους 8 καλύτερους παγκοσμίως στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2008 στο Άμστερνταμ κατά την έναρξη του Ετήσιου Συνεδρίου του Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διάκριση αυτή αποτελεί ουσιαστικό επίτευγμα για τη Frigoglass, καθώς ο απολογισμός της κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 800 άλλων παγκοσμίως (απολογισμών όπως των εταιριών Bayer, VW, Telefonica, Nokia, BP, ABN Amro, GE, Coca Cola, GAP, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών) και να βραβευθεί ως ένας από τους 8 καλύτερους, αποδεικνύοντας την επιτυχημένη αποτύπωση υπεύθυνων πρακτικών σε θέματα ΕΚΕ και την ευθυγράμμισή του με το μοντέλο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ για την επίτευξη της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Τα Βραβεία Απολογισμών «Readers’ Choice Awards» είναι μια πρωτοβουλία του GRI, ενός οργανισμού ο οποίος θέτει σε παγκόσμιο επίπεδο τα κριτήρια και το πλαίσιο για τους απολογισμούς Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στόχος των βραβείων είναι να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις του κοινού σχετικά με τους εκατοντάδες απολογισμούς που εκδίδονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, έτσι ώστε να μπορέσουν οι εταιρίες να καταγράψουν τις πρακτικές τους σε θέματα ΕΚΕ με βάση τις αναγνωστικές ανάγκες του κοινού.

Για την αξιολόγηση των απολογισμών αυτών κλήθηκαν περισσότεροι από 1700 αναγνώστες από 70 χώρες, οι οποίοι δήλωσαν τις προτιμήσεις τους με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θέσει ο GRI (για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ ανατρέξτε στο: www.globalreporting.org ).

Ο απολογισμός της Frigoglass απέσπασε το βραβείο καθώς σε αυτόν παρουσιάζεται αναλυτικά το σύστημα Εταιρικής Διακυβέρνησης τεκμηριώνοντας τη διαφάνεια λειτουργίας της, την υπεύθυνη συμπεριφορά της προς τους πελάτες καθώς και την αξίωση υπευθυνότητας από τους προμηθευτές της.

Παράλληλα, προβάλλονται οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία και τα προϊόντα της, και, βέβαια, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ο κος Κωνσταντίνος Βώσσος, Διευθύντης Marketing της εταιρείας, σχολίασε:
«Το διεθνές αυτό βραβείο αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της προσπάθειας της Frigoglass να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αναγνωστών παγκοσμίως, αποτυπώνοντας στον απολογισμό της τις αρχές ΕΚΕ με βάση τα κριτήρια GRI. Για το λόγο αυτό δεσμευόμαστε ότι η ενσωμάτωση αρχών ΕΚΕ στη λειτουργία της εταιρείας μας θα είναι πλήρης και συνεχής, με βάση τα πρότυπα διεθνών οργανισμών, αποδεικνύοντας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v