Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ, την αναθεώρηση του προγράμμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό της εταιρίας, καθώς και την τροποποίηση της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, ενέκρινε η Γ.Σ. της MLS Πληροφορική.

MLS: Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002, αυξημένο κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της MLS Πληροφορική που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιουνίου.

Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α την Τρίτη 1 Ιουλίου 2003. Από την Τετάρτη 2 Ιουλίου οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Καματάκης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας για την χρήση 2002.

Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο για το 2002 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 3,58 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24% και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 17%.

Επιπλέον, ο κ. Καματάκης, επισήμανε ότι η MLS αναμένει σημαντικές αυξήσεις στην κερδοφορία και στις πωλήσεις της για τη χρήση του 2003, γεγονός που προκύπτει από την είσοδο της εταιρείας σε νέες αγορές, στην ανάπτυξη νέων δικτύων διανομής και την διεύρυνση των προϊόντων της με νέα προϊόντα και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

Οπως επισημάνθηκε, ήδη διαφαίνεται η θετική πορεία της εταιρίας για το 2003 από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, από τα οποία προκύπτει αύξηση κατά 24,6% στα καθαρά κέρδη προ φόρων της μητρικής και αύξηση 25% του κύκλου εργασιών της.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησε η εταιρία σε έρευνα και ανάπτυξη (γλωσσική τεχνολογία, τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, e-learning). Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία στο χώρο της πληροφορικής, το 2002 η εταιρία πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις που συνεισέφεραν στην θετική της πορεία.

Σημειώνεται ότι η πρώτη επιτυχία ήρθε από τις δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις της εφαρμογής της αυτόματης μετάφρασης και ακολούθησε η πρώτη εφαρμογή της αναγνώρισης φωνής για την ελληνική γλώσσα. Επίσης διευρύνθηκε το δίκτυο διανομής προϊόντων της εταιρίας (καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, EXPERT, KOYKOY).

Η MLS Πληροφορική για το 2003 ετοιμάζει νέα προϊόντα - υπηρεσίες, τα οποία θα απευθύνονται πλέον και σε επιχειρήσεις. Παράλληλα η εταιρία συνεχίζει με επιτυχία σημαντικά έργα, καθώς επίσης έργα και από το Γ’ ΚΠΣ.

Επίσης, αποφασίστηκε η αναθεώρηση του προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό της εταιρίας (stock-options) και συγκεκριμένα προσδιορίστηκε η τιμή διάθεσης για τη χρήση 2003 και 2004, με βάση τη μέση χρηματιστηριακή αξία της μετοχής τον μήνα Νοέμβριο 2002 και Νοέμβριο 2003 μειωμένη κατά 20% αντίστοιχα για τις δύο χρήσεις.

Τέλος, αποφασίστηκε η τροποποίηση της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, και συγκεκριμένα τη μεταφορά του ποσού 226,125.95 ευρώ από την κατηγορία ”Συμμετοχή σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και ίδρυση νέων εφαρμογών στην κατηγορία ”Ανάπτυξη εφαρμογών στον τομέα της γλωσσικής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v