Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίωξη κατά της ΓΕΝΟΠ ζητά ο εισαγγελέας εφετών

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ για τις αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Χρ. Μαρκογιαννάκης.

  • της Εύας Καραμανώλη
Δίωξη κατά της ΓΕΝΟΠ ζητά ο εισαγγελέας εφετών
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τις αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μαρκογιαννάκης διαφωνώντας με την κρίση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Ειδικότερα ο κ. Μαρκογιαννάκης ζητεί να απαγγελθούν σε βάρος των πέντε μελών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ κατηγορίες για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης και για πρόκληση κατάστασης κοινής ανάγκης.

Επισημαίνεται  ότι επ’ αυτού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε αποφανθεί οτι οι συνδικαλιστές ενήργησαν στο πλαίσιο ενάσκησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην απεργία.

Ως προς ενδεχόμενες ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ οι οποίες διερευνήθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ο εισαγγελέας Εφετών συμφώνησε με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών οτι αυτο το σκέλος της δικογραφίας θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v