Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στα 0,35 ευρώ το προς διανομή μέρισμα

Τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2007 συνολικού ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικά Πετρέλαια, που πραγματοποιήθηκε την 14η Μαίου 2008. Στα 0,35 ευρώ το υπόλοιπο μέρισμα.

ΕΛΠΕ: Στα 0,35 ευρώ το προς διανομή μέρισμα
Τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2007 συνολικού ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικά Πετρέλαια, που πραγματοποιήθηκε την 14η Μαίου 2008.

Δεδομένης της διανομής προμερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας της 8.8.2007, το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι είσπραξης του υπόλοιπου προς διανομή μερίσματος (0,35 ευρώ ανά μετοχή) είναι όσοι εκ των κ.κ. Μετόχων είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 16.5.2008.

Από την 19.05.2008, ημέρα αποκοπής, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολαβής του υπόλοιπου προς διανομή μερίσματος.

Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του υπόλοιπου προς διανομή μερίσματος έχει οριστεί η 27.05.2008.

Η πληρωμή του υπόλοιπου προς διανομή μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας (πληρώτρια τράπεζα). Η είσπραξη του μερίσματος μέσω της Εθνικής Τράπεζας θα είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε ετών, δηλαδή μέχρι την 27.05.2013.

----Εκλογή Δ.Σ.

Η  τακτική γενική συνέλευση ενέκρινε τον διορισμό των ακόλουθων επτά (7) μελών του Δ.Σ. από τον μέτοχο Ελληνικό Δημόσιο, ως εκπροσώπων του, ήτοι των κ.κ. Ευθυμίου Χριστοδούλου, Ιωάννη Κωστοπούλου, Νικόλαου Λέριου, Ελισάβετ-Αγγέλικας Λοβέρδου, Βασιλείου Μπαγιώκου, Παναγιώτη Παυλόπουλου και Μάριου Τσάκα,

β) τον διορισμό των ακόλουθων δύο μελών του Δ.Σ. από την μέτοχο PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A. ως εκπροσώπων της, ήτοι των κ.κ. Θεόδωρου - Αχιλλέα Βάρδα και Γεωργίου Καλλιμόπουλου,

γ) την εκλογή των ακόλουθων δύο μελών του Δ.Σ. από τους εργαζομένους ως εκπροσώπων τους, ήτοι των κ.κ. Αλεξίου Αθανασόπουλου και Παναγιώτη Οφθαλμίδη και

δ) την εκλογή των ακόλουθων δύο μελών του Δ.Σ. από την Ειδική Συνέλευση των Μετόχων της μειοψηφίας της 14.5.2008, ήτοι των κ.κ. Ιάσονα Στράτου και Δημητρίου Μηλιάκου, με πενταετή θητεία, ήτοι μέχρι 14.5.2013.

Κατόπιν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε σώμα ως εξής:
1. Ευθύμιος Χριστοδούλου, Πρόεδρος Δ.Σ., Eκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
2. Ιωάννης Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
3. Θεόδωρος Βάρδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
4. Νικόλαος Λέριος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
5. Αλέξιος Αθανασόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
6. Γεώργιος Καλλιμόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
7. Ελισάβετ Λοβέρδου, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
8. Δημήτριος Μηλιάκος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
9. Βασίλειος Μπαγιώκος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
10. Παναγιώτης Οφθαλμίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
11. Παναγιώτης Παυλόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
12. Ιάσων Στράτος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
13. Μάριος Τσάκας, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

---Stock options

H γ.σ. αποφάσισε την έγκριση της αποφάσεως του Δ.Σ.  στις18.4.2008 περί παραχώρησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρίας (stock option) για το έτος 2008, στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα (περιλαμβανομένων του Προέδρου Δ.Σ., του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. Θεοδ. Βάρδα), ήτοι συνολικά 385.236 μετοχών.

Επίσης, ενέκρινε την παράταση του ισχύοντος προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Ελληνικά Πετρέλαια,  για το 2008 (ένα έτος μόνο), μέσα στα ίδια πλαίσια μεγίστου εγκεκριμένου αριθμού μετοχών (δηλ. 4.250.000 μετοχών συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων που έχουν παραχωρηθεί), με διαφοροποίηση στο μέγιστο αριθμό ανά έτος, από 2.000.000 σε 3.000.000 μετοχές και από 0 - 200.000 σε 0 - 350.000 μετοχές ανά δικαιούχο.

Τον καθορισμό της τιμής δικαιώματος σε 8,50 Ευρώ ανά μετοχή. Τον υπολογισμό παροχής αριθμού μετοχών, με εκτίμηση TSR 12% και Dividend Yield 4%. 

Συμμετέχοντες στην παράταση του Προγράμματος να είναι η Διοίκηση (Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ.) και τα Διευθυντικά Στελέχη όλων των βαθμίδων (Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Ι, Διευθυντές, Αναπληρωτές Διευθυντές, Country Managers, Διευθύνοντες Σύμβουλοι Θυγατρικών Ελλάδος, Γενικός Διευθυντής Υποκαταστήματος Αιγύπτου καθώς και Σύμβουλοι Διοίκησης επιπέδου Διευθυντικού Στελέχους κάθε βαθμίδος και ειδικότητος) που εμφανίζονται να κατέχουν θέση στο ισχύον κάθε φορά Οργανόγραμμα της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v