Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Μειώνει το ποσοστό της σε TOUSA

Ποσοστό της τάξεως του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της TOUSA θα διαθέσει η Τεχνική Ολυμπιακή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη μεταβιβάσει 1% της θυγατρικής με μέση τιμή 24,6 δολάρια, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή Γ.Σ., όπου αποφασίστηκε επίσης μέρισμα 0,08 ευρώ για την Τεχνική Ολυμπιακή και 0,021 ευρώ για τη Μοχλός.

Τεχνική Ολυμπιακή: Μειώνει το ποσοστό της σε TOUSA
Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% της συμμετοχής της στη θυγατρική της στην Αμερική TOUSA θα διαθέσει η Τεχνική Ολυμπιακή, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε η διοίκηση του ομίλου, έχει ήδη κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αμερικής ο ειδικός φάκελος για την πώληση του προαναφερθέντος ποσοστού, κίνηση η οποία θα μειώσει τη συμμετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής στην TOUSA στο 82,48%.

Επίσης, κατά τη γενική συνέλευση αναφέρθηκε ότι ήδη από τον Μάιο μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2003 έχουν διατεθεί 275.000 μετοχές της TOUSA (αντιπροσωπεύουν το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της αμερικανικής θυγατρικής).

Η πώληση πραγματοποιήθηκε με μέση τιμή τα 24,6 δολάρια ανά μετοχή, ενώ αναφέρθηκε πως η τιμή κτήσης ήταν 10 δολάρια ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την πώληση της συμμετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής στην αμερικανική θυγατρική, εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 49 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώθηκε πως θα χρησιμοποιηθούν είτε για επεκτάσεις και ανάπτυξη της TOUSA στην Αμερική είτε προκειμένου να δανειοδοτηθεί η μητρική εταιρία στην Ελλάδα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Επίσης, η διοίκηση της εταιρίας σημείωσε πως η όλη διαδικασία της μεταβίβασης του 10% της TOUSA αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2003.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ για την Τεχνική Ολυμπιακή και 0,021 ευρώ για τη Μοχλός.

Εξάλλου, όπως αναφέρει και στο εβδομαδιαίο της report η Alpha Finance η Τεχνική Ολυμπιακή σκοπεύει να διαθέσει περί τα 2 εκατ. μετοχές της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, TOUSA.

Οπως επισημαίνεται στο ίδιο report, υπάρχει ακόμη προοπτική διάθεσης επιπλέον πακέτου 300.000 μετοχών (green shoe), εάν η επενδυτική ζήτηση το επιτρέψει. Ανάδοχοι της προσφοράς των μετοχών θα είναι η UBS και η Citigroup Global Markets, ενώ γίνεται λόγος για περίοδο lock up 90 ημερών.

Αν υποτεθεί ότι το σύνολο των τίτλων (όσο και το ”green shoe”) διατεθεί επιτυχώς, αναφέρει η Alpha Finance, το ποσοστό της Τεχνικής Ολυμπιακής στην TOUSA θα μειωθεί στο 82,48% από 91,72%.

Τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται στον αριθμό των εν κυκλοφορία μετοχών (27.889.036), στις οποίες ωστόσο δεν περιλαμβάνονται 3.436.491 μετοχές που θα προκύψουν από εξάσκηση των options.

Σε όρους αποτίμησης, αναφέρει η Alpha Finance, η TOUSA διαπραγματεύεται με μικρό discount έναντι του κλάδου, υποθέτοντας ότι τα κέρδη του 2003 από τις εν εξελίξει δραστηριότητες θα διαμορφωθούν περίπου στα 90 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v