Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Μέρισμα 0,20 ευρώ, σκληρή γλώσσα Κόκκαλη

Στα 760 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει ο τζίρος της Intracom στο σύνολο του 2003, ενώ η Γ.Σ. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ για τη χρήση του 2002. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και πάλι ο Σ. Κόκκαλης κατά αντιπάλων.

Intracom: Μέρισμα 0,20 ευρώ, σκληρή γλώσσα Κόκκαλη
Στα 760 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει ο τζίρος της Intracom στο σύνολο του 2003, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή για τη χρήση του 2002 ανέρχεται στα 0,20 ευρώ, ποσό που διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στα 3,4%.

Επίσης, εκλέχθηκε το νέο 9μελές διοικητικό συμβούλιο, απαρτιζόμενο από τους κ.κ.: Σωκράτη Κόκκαλη, Κωνσταντίνο Δημητριάδη, Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Φερονίκη Τζαβέλλα, Γεώργιο Δεληγιάννη, Γεώργιο Αννινο, Δημήτριο Κλώνη, Χρήστο Χαλκιά, Δημήτριο Χατζηγρηγοριάδη.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος της Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης, όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ”φτάνουν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και της φροϋδικής παραψυχολογίας” ενώ, πρόσθεσε πως οι ”καταγγελίες αποδεικνύονται φούσκες που σκάνε” και οι αντίπαλοι του έχουν δημιουργήσει ”εργαστήρια παραγωγής λάσπης” που διοχετεύονται σε κάθε νέο μέρος που πάει να δραστηριοποιηθεί η Intracom.

Επίσης ο πρόεδρος της Intracom τόνισε πως όσον αφορά στους πραγματικούς αντιπάλους της εταιρίας και συγκεκριμένα στις Siemens, Ericsson και Nokia, ”δεν μας έχουν επικρίνει ποτέ, ενώ αντιθέτως υπάρχει σχέση αλληλοσεβασμού”.

Επιπλέον, όπως επισήμανε, οι εξαγωγές της Intracom απευθύνονται σε 57 χώρες, ενώ ο όμιλος απασχολεί συνολικά 7.500 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο, με τα 3.776 να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (εκ των οποίων ποσοστό της τάξεως του 57% αφορά σε επιστημονικό προσωπικό).

”Είμαστε περήφανοι που μας χαρακτηρίζουν εθνικούς προμηθευτές”, είπε ο κ. Κόκκαλης, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για ”εθνικούς μιζαδόρους”.

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου της Intracom διένειμε δήλωση του Σ. Κόκκαλη με αφορμή συνέντευξη του απερχόμενου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κρουσταλλάκη στην εφημερίδα ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, αναφορικά με δηλώσεις του για τη δικαστική υπόθεση του προέδρου της Intracom.

H δήλωση Κόκκαλη για Κρουσταλλάκη

”Μετά την απορριπτική απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών, επί του αιτήματος του απερχόμενου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Κρουσταλλάκη, να οριστεί εφέτης ανακριτής στην υπόθεση που με αφορά, δημοσιεύτηκε συνέντευξη του τελευταίου στην ”Καθημερινή” της 29-6-2003.

Εκεί, πέραν του ότι ο κ. Κρουσταλλάκης επιμένει, με νομικά επιχειρήματα που υποστήριξαν μόνο τέσσερις από τους 185 εφέτες και προέδρους Εφετών Αθηνών, να δικαιολογεί την ευθεία παρέμβασή του στην εκκρεμή εναντίον μου δικαστική δίωξη, προέβη και σε δύο ανεπίτρεπτες για τη θέση και το θεσμικό του ρόλο δηλώσεις:

Πρώτον, δήλωσε ευθέως ότι υπάρχει πρόταση της αρμόδιας αντεισαγγελέως, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία, για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, χωρίς όμως, μέχρι σήμερα, να έχει εκδοθεί τέτοια πρόταση και χωρίς, βέβαια να έχω λάβει γνώση εγώ, όπως δικαιούμαι.

Η προαναγγελία της κρίσης της αρμόδιας αντεισαγγελέως πριν καν το πράξει η ίδια, κατά τέτοιο μάλιστα πρωτοφανή τρόπο, μέσω συνεντεύξεως, δεν μπορεί παρά να αποτελεί προσπάθεια αφαίρεσης του λόγου από την ίδια και κατάλυσης της ανεξαρτησίας της να εκφέρει άποψη επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία δεν ήταν ποτέ σε θέση να γνωρίζει ο κ. Κρουσταλλάκης.

Δεύτερον, συνέχισε την απροκάλυπτη επίθεση κατά του ειδικού ανακριτή που ερεύνησε την υπόθεση, αποκαλώντας ”πρωτοφανές και ασυνήθιστο” το πολυσέλιδο του πορίσματός του.

Συμβαίνει, δηλαδή, το παράδοξο, να κατηγορείται ουσιαστικά ο ανακριτής, επειδή ακριβώς ερεύνησε και έκρινε διεξοδικά όλες τις πτυχές μιας υπόθεσης και απάντησε αναλυτικά στο ευφάνταστο συνονθύλευμα κατηγοριών που περιελάμβανε το εντελώς διάτρητο πόρισμα του εισαγγελέα που άσκησε την ποινική δίωξη εναντίον μου. Το τελευταίο αυτό πόρισμα, βέβαια, ουδέποτε σχολίασε ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Είναι λυπηρό που ο κ. Κρουσταλλάκης επέλεξε να κλείσει με αυτόν τον τρόπο την καριέρα του στην Ελληνική Δικαιοσύνη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v