Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Μέρισμα 0,75 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ

Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει ότι με απόφαση της σημερινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, το μέρισμα για τη χρήση 2007 ανέρχεται σε 0,75 ευρώ. Επίσης η γ.σ. αποφάσισε να διαθέσει μέσα στο 2008 περίπου 50 εκ. για αγορά ιδίων μετοχών.

ΕΧΑΕ: Μέρισμα 0,75 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ
Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει ότι με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 14ης Μαΐου 2008, το μέρισμα για τη χρήση 2007 ανέρχεται σε 0,75 Ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 15ης Μαΐου 2008.

Ημέρα αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Παρασκευή 16 Μαΐου 2008. Κατά συνέπεια, από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2008.

Επίσης, ενέκρινε το πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών, μέχρι το 10% των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας  με  εύρος τιμής  αγοράς από 5 έως 30 ευρώ, μέσα σε διάεκεια 24 μηνών.

Σημειώνεται, ότι το ποσό που προτίθεται να διαθέσει η Διοίκηση, για αγορά ιδίων μετοχών κατά τη διάρκεια της φετινής χρήσης θα ανέλθει περίπου στα 50 εκ ευρώ

Τουλάχιστον το 95% των ιδίων μετοχών που θα αγοραστούν (ήτοι ποσοστό 9,5% των υφισταμένων μετοχών) θα ακυρωθεί. Το υπόλοιπο μπορεί να διανεμηθεί στο προσωπικό. 

Η  γ.σ. επικύρωσε την εκλογή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Νικολάου Χρυσοχοΐδη και Αυγουστίνου Βιτζηλαίου οι οποίοι είχαν εκλεγεί ως προσωρινά μέλη από το ΔΣ σε αντικατάσταση παραιτηθέντων

Τέλος, η  γ.σ. ενέκριναν την χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών μέσων για τον σκοπό της διαβίβασης πληροφοριών στους μετόχους της, στο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων και πληροφοριών.

Ωστόσο, η συζήτηση επί των ακολούθων θεμάτων αναβλήθηκε λόγω μη συγκέντρωσης της απαιτούμενης από το νόμο και το καταστατικό απαρτίας:

Θέμα 9ο: Επικύρωση προσαρμογής του άρθρου 5 του Καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου λόγω αυξήσεώς του, συνεπεία ενασκήσεως δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option plans)

Θέμα 10ο: Τροποποίηση, συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση διατάξεων του Καταστατικού για σκοπούς λειτουργικότητας και προσαρμογής στον κ.ν. 2190/1920.
 
Θέμα 12ο: Τροποποίηση εγκριθέντος προγράμματος διάθεσης μετοχών στα στελέχη των εταιρειών του ομίλου με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 του κ.ν. 2190/1920.
 
Θέμα 13ο: Έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα στελέχη των εταιρειών του ομίλου με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 του κ.ν. 2190/1920.
 
Για τη συζήτηση και την λήψη αποφάσεων επί των ανωτέρω θεμάτων, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου σε Α’ Επαναληπτική Συνέλευση στις 22/05/2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, στην Αθήνα, στην έδρα της εταιρείας, σύμφωνα και με την από 17/3/2008 αρχική Πρόσκληση του ΔΣ της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v