Αττικής: Ποικίλουν τα σενάρια μετά την έκθεση BoA

Η έκθεση της Bank of America παραδόθηκε (χθες Πέμπτη το απόγευμα), μία πρώτη ανάλυση της έγινε (σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι) και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποτελέσει το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Αττικής.

Αττικής: Ποικίλουν τα σενάρια μετά την έκθεση BoA
του Γιώργου Μαντέλα

Η έκθεση της Bank of America παραδόθηκε (χθες Πέμπτη το απόγευμα), μία πρώτη ανάλυση της έγινε (σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι) και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποτελέσει το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων για την ολοκλήρωση ενός εξαιρετικά φιλόδοξου εγχειρήματος: Της συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Αττικής.

Καλά ενημερωμένη πηγή, έκανε γνωστό στο Euro2day.gr ότι „η εισήγηση των συμβούλων (σ.σ. δηλαδή της Bank of America) είναι θετική για την προώθηση του project”.

Οι συνέργειες, που εκτιμά ότι θα αναδειχθούν από μια τέτοια κίνηση, αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πολύ καλό κίνητρο για να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Τώρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εισήγηση την οποία θα κάνει η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής προς τους δύο βασικούς ενδιαφερομένους: το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΤ, που είναι και οι βασικοί της μέτοχοι.

Αυτό αναμένεται ότι θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Εννοείται ότι στην ίδια εισήγηση θα αναφέρονται και οι άλλες εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται στην ίδια έκθεση, με κυριότερη αυτή της αυτόνομης ανάπτυξης της Αττικής.

Όμως η πρόταση αιχμής αναμένεται ότι θα είναι αυτή της συγχώνευσης. Και πάνω σε αυτή θα αποφανθούν ΤΣΜΕΔΕ και ΤΤ.

Η έκθεση της Bank of America αναμένεται ότι θα ενισχύσει και τις θέσεις που εξαρχής εξέφρασε το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο τάχθηκε υπέρ της συγχώνευσης, εν αντιθέσει με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο πολύ θα ήθελε να εξασφαλίσει (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έκανε και κάποιες διερενητικές κινήσεις, γι’ αυτό το σκοπό) στρατηγικό επενδυτή για το ΤΤ, γεγονός το οποίο θα είχε ευεργετικές συνέπειες στα πενιχρά δημόσια έσοδα.

Η πλάστιγγα, προς το παρόν τουλάχιστον, γέρνει υπέρ της συγχώνευσης. Το ερώτημα όμως είναι: Ο κ.Χριστοδουλάκης είπε την τελευταία του λέξη;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v