Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Develοpment: Επενδύει 235 εκ. σε ακίνητα

Την ανάπτυξη νέων ακινήτων αξίας 235 εκατομμυρίων ευρώ σε οικόπεδα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη στην κατοχή του σχεδιάζει ο όμιλος J&P Άβαξ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
J&P Develοpment: Επενδύει 235 εκ. σε ακίνητα
Την ανάπτυξη νέων ακινήτων αξίας 235 εκατομμυρίων ευρώ σε οικόπεδα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη στην κατοχή του σχεδιάζει ο όμιλος J&P Άβαξ. Την υλοποίηση των σχεδίων αυτών προωθεί η θυγατρική του ομίλου J&P Develοpment η οποία έχει αναλάβει το σύνολο της παρουσίας του στον τομέα του real estate.

Αυτό το διάστημα η εταιρία «τρέχει» την υλοποίηση projects αξίας 112 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση της εταιρίας σε αναλυτές.

Στον τομέα των ακινήτων ο όμιλος, μέσω της J&P Develοpment, στοχεύει εντός Ελλάδας αλλά και στις αγορές του εξωτερικού και ιδίως σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Στο εσωτερικό από τα σημαντικότερα νέα έργα είναι το κτίριο γραφείων στην οδό Πειραιώς, επένδυση 45 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία η εταιρία συμμετέχει με ποσοστό 25%. Επίσης συμμετέχει στην ανάπτυξη κτιρίου γραφείων ύψους 24,7 εκατομμύριων ευρώ στην περιοχή του Φαλήρου.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της κατοικίας η J&P Develοpment συμμετέχει στην ανάπτυξη συγκροτημάτων αστικής και παραθεριστικής κατοικίας. Τα σημαντικότερα έργα που αναπτύσσει αυτή την εποχή αφορούν σε οικιστικά συγκροτήματα στην περιοχή του Αμαρουσίου αλλά και σε συγκροτήματα παραθεριστικής κατοικίας σε περιοχές του νομού Χανίων και στην ανατολική Κρήτη.

Στο εξωτερικό σε φάση ανάπτυξης βρίσκονται δύο έργα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, και στη Βαρσοβία.

Στα 2,9 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο της J&P Άβαξ


Κατά τη διάρκεια της ίδιας παρουσίασης τα στελέχη του ομίλου ανέφεραν ότι η J&P σχεδιάζει να συμμετάσχει σε νέα έργα στον τομέα των παραχωρήσεων στην Ελλάδα, εκτιμώμενου προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ.

Την τελευταία τριετία ο όμιλος J&P έχει αναλάβει τα 9 από τα 13 έργα παραχωρήσεων που διεκδίκησε (ποσοστό επιτυχίας 69%). Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανέρχεται στο ποσό των 2,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1,2 δισ. ευρώ αφορά σε έργα στις αγορές του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v