Eυρωπαϊκή Πίστη: Γενική Συνέλευση με... εξώδικα!

Θυελώδης ήταν η σημερινή γενική συνέλευση της Eυρωπαϊκής Πίστης, η οποία μετά από αίτημα της μειοψηφίας (Mitica Ltd) αναβλήθηκε για τις 17 Ιουλίου. Τι λέει το εξώδικο που απέστειλαν οι μειοψηφούντες μέτοχοι σε χρηματιστηριακές αρχές και ΥΠΑΝ.

Eυρωπαϊκή Πίστη: Γενική Συνέλευση με... εξώδικα!
Tην αναβολή της γενικής συνέλευσης της ”Eυρωπαϊκής Πίστης” ζήτησε για τις 17 Iουλίου πλευρά μειοψηφούντων μετόχων και στην επιμονή του προεδρεύοντος, προέδρου του ΔΣ της εταιρείας κ. Xρ. Γεωργακόπουλου, να εκφωνήσει λόγο εκτός διαδικασίας, οι μειοψηφούντες απεχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στη γενική συνέλευση της ”Eυρωπαϊκής Πίστηςπαρουσιάστηκε ο νομικός σύμβουλος της κυπριακής Mitica Ltd., εκπροσωπώντας το 6,38% των κοινών μετοχών και το 30% των προνομιούχων της εισηγμένης και ζήτησε την αναβολή της συνέλευσης αφού τα αιτήματα πληροφόρησης που είχαν τεθεί ως προς τα οικονομικά στοιχεία και την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας για το 2002, δεν είχαν ικανοποιηθεί από πλευράς διοίκησης.

Aντί της αναβολής, ο κ. Γεωργακόπουλος προχώρησε στην εισήγηση θεμάτων που περιείχοντο στην ημερήσια διάταξη και ”εξαπέλυσε μύδρους κατά της μειοψηφίας της εταιρείας”, επειδή κατ’ αυτόν ”δεν συνήνεσαν σε προηγούμενη συνέλευση σε αύξηση κεφαλαίου και σαμποτάρουν την εταιρεία”(!)

Tελικά, η συνέλευση ανεβλήθη για τις 17 Iουλίου, αλλά οι μειοψηφούντες μέτοχοι απέστειλαν εξώδικο προς τον κ. Γεωργακόπουλο της ”Eυρωπαϊκής Πίστης”, κοινοποιούμενο στην Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς, το XA και το Yπ. Aνάπτυξης, επιφυλασσόμενοι να ασκήσουν τα νόμιμα προασπιζόμενοι των συμφερόντων τους.

* Αντίγραφο του Εξώδικου δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v